DRUŽENJE NA DOLCU

U rujnu ponovno uživamo u popularnom Place Marketu na glavnoj zagrebačkoj tržnici

Projekt revitalizacije zagrebačkih tržnica već se pokazao kao uspješan

Dobre vijesti stižu od organizatora Place Marketa, gastro festivala koji je tijekom lipnja i srpnja u više navrata petkom okupio veći broj Zagrepčana i brojnih turista na Dolcu, na veselom druženju nakon završetka radnog vremena tržnice. Na radost svih pratitelja projekta, na svojim društvenim mrežama su objavili da se Place Market od 1. rujna vraća na najpoznatiju zagrebačku tržnicu!


Podsjetimo, Place Market je projekt revitalizacije tržnica kojemu je cilj oživjeti inače zapuštene hrvatske tržnice nakon radnog vremena. U sklopu projekta svakog sunčanog petka na Dolcu će se ponovno okupljati zagrebački chefovi i ugostitelji te za posjetitelje kuhati odabrana jela. Na svakom izdanju festivala posjetitelji su mogli naći nešto za sebe, a događaj je privlačio posjetitelje svih dobnih skupina. Tako se moglo vidjeti cijele obitelji, vesela društva i ljubavne parove kako dijele mjesta za dugim stolovima i uživaju u gastronomskoj ponudi.
image
Privatna arhiva

Tko se našao na Dolcu za vrijeme održavanja ovog malog gastronomskog festivala, mogao je i sam osjetiti odličnu atmosferu te kušati brojna jela iz restorana kao što su SOI, Broom44, Tač, Pojoda, Arepera Maracay i slično. Cijene jela kretale su se od 5 pa do 10-ak eura po porciji. Na pojedinim klupama miksali su se i kokteli, a nudilo se i pivo, vino, pjenušac i sokovi.
image
Privatna arhiva


Ako ste propustili prvi niz događanja, imate novu priliku svratiti na Dolac i uživati u veselom žamoru okupljenih, ukusnoj hrani i dobroj glazbi. ako je za sada najavljen samo jedan termin i to na samom početku rujna, imamo dobar razlog zašto se nadati da će tom datumu uskoro dodati i još koji. Za više informacija o novim datumima pratite njihove profile na Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:28