Zahvaljujući gastro festivalu PLACe market, Zagrepčani imaju dodatni razlog veseliti se svakom sunčanom petku ove jeseni jer kad završe s radnim tjednom, ponovno se mogu zaputiti na Dolac i uživati u odličnoj hrani, uzavreloj atmosferi i glazbi.
Tko je posjetio ljetno izdanje PLACe marketa, mogao se uvjeriti da ukusne hrane stvarno ne nedostaje, a ove jeseni vraćaju se brojna poznata lica pa će tako hranu spremati tim iz Bistroa Apetit by Marin Rendić, Nautic cluba Pojoda by Christian Misirača, Brooma 44 by Igor Gudac u suradnji s Proofom 33, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central by chef Pedro Pineiro, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King. Od petka pridružit će im se i Sopal s cheficom Katarinom Vrenc, Boogie Lab, Ferdinand knedle, bistro Market te bistro Točkica. Od panuozza, modernih izvedenica tradicionalne hrane poput štrukli, punjenih paprika i soparnika, pa do jela od ribe ili pak pizze, izbor je raznolik tako da svatko može pronaći nešto za sebe.
Na službenim stranicama objavili su da se prvo jesensko izdanje PLACe marketa održava već ovaj petak, 8. rujna, a potvrđeno je održavanje događanja i narednih pet tjedana, uz mogućnost produženja festivala na sve sunčane petke tijekom listopada. Nadamo se da će vrijeme surađivati jer je PLACe market odličan dodatak festivalskoj sceni glavnog grada, a pomaže oživjeti inače napušten prostor najvažnije zagrebačke tržnice.
Kao što stoji u opisu projekta, “PLACe market pomaže očuvanju autentičnosti svake hrvatske gastro regije te brendiranju Hrvatske kao gastronomske turističke destinacije”, a s obzirom na dobru dosadašnju posjećenost, svakako predstavlja pun pogodak i otvara mogućnosti restoranima koji sudjeluju da se predstave većem broju ljudi u ležernijem okruženju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....