Kad će taj petak?

Na najpoznatiju gradsku tržnicu vraća se popularni gastro festival: ponovno počinje PLACe market!

 Privatna arhiva
Uđite u vikend uživajući na otvorenom u ukusnoj hrani, ledenim pićima i dobroj glazbi

Zahvaljujući gastro festivalu PLACe market, Zagrepčani imaju dodatni razlog veseliti se svakom sunčanom petku ove jeseni jer kad završe s radnim tjednom, ponovno se mogu zaputiti na Dolac i uživati u odličnoj hrani, uzavreloj atmosferi i glazbi.

image
Mateo Mučnjak i Franko Kelam

image
Privatna arhiva

Tko je posjetio ljetno izdanje PLACe marketa, mogao se uvjeriti da ukusne hrane stvarno ne nedostaje, a ove jeseni vraćaju se brojna poznata lica pa će tako hranu spremati tim iz Bistroa Apetit by Marin Rendić, Nautic cluba Pojoda by Christian Misirača, Brooma 44 by Igor Gudac u suradnji s Proofom 33, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central by chef Pedro Pineiro, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King. Od petka pridružit će im se i Sopal s cheficom Katarinom Vrenc, Boogie Lab, Ferdinand knedle, bistro Market te bistro Točkica. Od panuozza, modernih izvedenica tradicionalne hrane poput štrukli, punjenih paprika i soparnika, pa do jela od ribe ili pak pizze, izbor je raznolik tako da svatko može pronaći nešto za sebe.
image
Mateo Mučnjak i Franko Kelam

image
Mateo Mučnjak i Franko Kelam

image
Mateo Mučnjak i Franko Kelam


Na službenim stranicama objavili su da se prvo jesensko izdanje PLACe marketa održava već ovaj petak, 8. rujna, a potvrđeno je održavanje događanja i narednih pet tjedana, uz mogućnost produženja festivala na sve sunčane petke tijekom listopada. Nadamo se da će vrijeme surađivati jer je PLACe market odličan dodatak festivalskoj sceni glavnog grada, a pomaže oživjeti inače napušten prostor najvažnije zagrebačke tržnice.
image
Privatna arhiva

image
Mateo Mučnjak i Franko Kelam

image
Mateo Mučnjak i Franko Kelam

image
Mateo Mučnjak i Franko Kelam

Kao što stoji u opisu projekta, “PLACe market pomaže očuvanju autentičnosti svake hrvatske gastro regije te brendiranju Hrvatske kao gastronomske turističke destinacije”, a s obzirom na dobru dosadašnju posjećenost, svakako predstavlja pun pogodak i otvara mogućnosti restoranima koji sudjeluju da se predstave većem broju ljudi u ležernijem okruženju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 02:53