Dolaskom sunčanijih dana sve češće na ulicama gradova pronalazimo i sladoled u ponudama restorana i slastičarni. Od poznatih marki, do sve popularnijih domaćih sladoleda iz proizvodnji malih poduzeća, izbor je raznolik, a sladoledi se najviše razlikuju po kvaliteti namirnica i njihovim kombinacijama. Obala Istre među prvima je ponudila prvim ovosezonskim turistima da uživaju u najpoznatijoj ljetnoj slastici - sladoledu.
Pravi gelato po originalnoj talijanskoj recepturi u ponudu je uvela poznata pulska slastičarnica Ale Dolci & Dolci čiju smo priču nedavno podijelili s vama. Osim fenomenalnih slastica kakve možete pronaći po ulicama nama susjedne Italije, sada nude fine i kremaste sladolede, ali i sorbete.
Ono što je stvarno super ideja jest to da sladoled možete kupiti u čašici, kornetu, ali i u kutijama od 250 grama, 500 grama i kilogram kako biste si taj isti sladoled uzeli za kući, a Mattia, prodavač, spakirat će vam uz to i pokoji vafl. Cijene su vrlo pristupačne, pogotovo ako uzmete u obzir činjenicu da ga izrađuju od sezonskog voća koje im je dostupno na ovom području, ali i kvalitetu koja nije dugo viđena u industriji sladoleda na području Istre.
U ponudi imaju šest okusa sladoleda, baziranih na mlijeku, i dva sorbeta, baziranih na vodi, koji su ujedno i veganski. Najviše nam se svidio okus pistacije u kombinaciji s Maldon soli koja dominira u teksturi, ali i svojom slanošću ističe okus pistacije. Tu su još i tiramisu, mliječna čokolada, bijela čokolada i malina, čokoladni keksi i sol, lješnjak, te sorbeti mango i jagoda. Valja napomenuti kako u izradi svog sladoleda koriste pravi pijemontski lješnjak koji je zbog svoje kvalitete prepoznat kao najbolji u svijetu.
Bezglutenske kornete i vafle za dekoraciju nabavljaju iz talijanske firme koja proizvodi razne vrste i oblike korneta, a ovaj koji Mattia i Alessia nude uz svoj sladoled je lijepo sladak i hrskav. Stoga, ako se nađete na pulskoj zaobilaznici, ili ste samo u potrazi za pravim talijanskim gelatom, s ovime nećete pogriješiti. Samo obratite pozornost na radno vrijeme.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....