Robert Predrag Žmire i Stipe Šušnjara su nam pripremili svinjetinu na malo drugačiji način s nezaobilaznim policama krumpira koja je odlična za večeru koju možete pripremiti na Staru godinu.
Na trogirskom pazaru su nabavili nešto ljutike, začina, još pokoju zanimljivu mirodiju i bacili se na pripremu ove miljenice mnogih. Meso su nabavili u mesnici pokraj pazara u kojoj Žmire nabavlja svo svoje meso koje priprema, a ništa nije moglo proći ni bez domaće svinjske masti.
Svinjetinu možete napuniti i drugim začinskim biljem po želji. Sve je u polaganom pečenju, oboružajte se strpljenjem i gledajte kako vaša svinjska potrbušina polako postaje savršeno hrskava i zlatna. U nastavku je recept.
Svinjska rebarca u sezonskom bilju
1 svinjska rebarca 1 svežanj ljutike 1 svežanj divljeg luka šaka mente sol papar 1 svježa paprika 5 češnjeva češnjaka svinjska mast 1 kg krumpira |
Priprema:
Svinjska rebarca dobro nasolite i popaprite. Ljutiku, divlji luk, mentu i češnjak sitno nasjeckajte. Svinjska rebarca okrenite na stranu bez kože i dodajte začinsko bilje. Zarolajte ih i premažite svinjskom masti s jedne i druge strane. Pecite 6 sati na 100 stupnjeva. Krumpir izrežite na četvrtine i ubacite ga u protvan s mesom 45 minuta prije nego je meso gotovo.
- Imajte strpljenja i nemojte doći u iskušenje pojačati temperaturu prije vremena.
- Umjesto mente možete koristiti ružmarin, kadulju, origano ili bilo koje drugo začinsko bilje.
- Svinjska mast je nezaobilazna jer daje na hrskavosti tako da ju svakako nabavite za ovaj recept.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....