Evo kako napraviti tatarski kao profić!
Pet najvažnijih savjeta!
1. Cijela priča oko tatarskog zapravo leži u kvaliteti i svježini mesa te dobrom omjeru začina. 2. Što se tiče izbora mesa, najčešće je to juneći file tj. biftek, no mogu se koristiti i dijelovi kao što je primjerice ramstek. 3. Danas možete u specijaliziranim trgovinama naći razne dijelove mesa govedine, koje je sazrijevalo u kontroliranim uvijetima vlage i temperature, ono je izrazito mekano pa se i takva vrsta mesa može koristiti za neki oblik tatarskog. 4. Omjeri začina ovise o vlastitoj preferenciji, hoće li biti pikantniji ili će se dati naglasak na meso. 5. Za izradu tatarskog vodite se vlastitim osjećajem za balans začin. |
Ako se spremate na kućnu pripremu tatarskog u nastavku slijedi i provjeren recept:
Sastojci:
kriške tostiranog kruha, prema želji 1 sirov žumanjak, sirov 100 g bifteka, kosanog prema želji 4 g luka, sitno kosanog 3 g peršina, sitno kosanog 4 g kapara, sitno kosanih prema želji kiselih krastavaca, sitno kosanih 20 g senfa 1 g mljevenog papra 2 g soli 1 filet slanog inćuna 2 ml Worcestershire umaka limunov sok, prema potrebi maslinovo ulje, prema želji |
Prvo zamješajte sve sastojke, osim mesa, u zdjelici. Dodajte zatim meso, pa dobro izmješajte. Poslužite uz tostirani kruh i maslac.