Oduševit će mnoge

Poznati splitski ugostitelj radi iskorak u poslovanju: ‘Žele nas u Španjolskoj, SAD-u, Slovačkoj...‘

Corto Maltese tim

 Božidar Vukičević/Cropix
Iako za otvaranje franšize imaju puno upita iz inozemstva, prvi će se franšizni restoran ipak otvoriti u Hrvatskoj

Supružnici Jelena i Danijell Nikolla, vlasnici poznatih splitskih restorana Corto Maltese i Professor Thrill, već nekoliko godina vode i restoran Pandora Greenbox, jedan od prvih venganskih restorana u Splitu koji je, kao i prva dva, smješten u ulici Obrov, u srcu Splita. Kako piše Lider, uvidjevši svojevrsnu "rupu" u ugostiteljskoj ponudi u Splitu, ali i iskoristivši poslovnu priliku da unajme prazan prostor u blizini Corta Maltese, odlučili su krenuti u novi poslovni pothvat veganskog restorana koji se do danas pretvorio u unosan biznis, a uskoro će postati poslovati i kao franšiza.

image

Jelena Nikolla u restoranu Pandora Greenbox na Obrovu

Joško Supić/Cropix

"Mediteranskom šarmu pridružili smo poznate superfood namirnice, a uz originalan dizajn interijera i održivi sustav unutarnjeg dvorišta uspjeli smo se istaknuti na tržištu i postati game-changeri na gastro sceni. Sigurni smo kako budućnost, čak i u industriji hrane, može biti itekako svijetla i zelena", rekao je Nikolla.

Posjetitelji su prepoznali, ali i nagradili njihov autentičan branding, storytelling i dizajn u kombinaciji s raznolikom ponudom zdravih plant-based proizvoda te nije neobično da vlasnike ujutro u redovima čekaju da otvore lokale.

Upravo su gosti bili ti koji su ih potakli na razmišljanje o franšizi.

"Učestalo pitanje: ‘Ima li ovog restorana još negdje?‘ i ‘Je li ovo franšiza?‘ potakli su na razmišljanje u tom smjeru", dodaje vlasnik.

image

Veganski restaurant Pandora Greenbox

Joško SupićCropix

Iako za otvaranje franšize imaju dosta upita iz inozemstva, prvi će se franšizni restoran ipak otvoriti u Hrvatskoj.

"Imamo dosta upita iz svih krajeva Hrvatske i nekoliko iz Slovačke, Španjolske, Amerike i još nekih država. Za sada je to još uvijek na upitima i trebat ćemo biti strpljivi dok ne realiziramo prvi objekt, ali voljeli bismo prvu franšizu realizirati u Hrvatskoj", ističe Nikolla ostajući tajnovit gdje će to biti.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:58