Prvi ovogodišnji press event udruge restorana JRE-Hrvatska, održan ovog tjedna u Dubravkinom putu, prošao je u znaku čestitki novim pridruženim članovima ove u Europi cijenjene udruge. Naime, od ove godine JRE-HR imaju 15 restorana članova, jer su u udrugu ušla dva nova: oba dolaze s otoka Brača, a oni su: Konoba Kala iz Supetra i Lemongarden iz Sutivana. Dok Lemongardenovu kuhinju vodi chef Ante Udovičić, koji uskoro gostuje u zagrebačkom restoranu Mate Jankovića, o čemu smo vam pisali ovdje, kuhinju Konobe Kala vodi chef Dino Šeparović.
Druženje je bilo popraćeno prezentacijom i konzumacijom proizvoda malih proizvođača i partnera udruge JRE-Hrvatska, dok su JRE chefovi potom i kreirali jela pripremljena od tih namirnica.
Također, na eventu koji udruga JRE-Hrvatska već tradicionalno održava početkom godine, svaki put na novoj lokaciji, službeno je predstavljeno i novo izdanje vodiča JRE-Hrvatska, koje osim u JRE restoranima, možete pronaći i online na službenoj stranici udruge jre.eu.
Vodič je kreiran kao gastronomska karta, koja vam može poslužiti na putovanjima kako biste istražili sve o restoranima koji se nalaze u vašoj blizini, a posjećujući JRE restorane možete sudjelovati i u nagradnoj igri te osvojiti gastronomsko iskustvo za dvoje u jednom od sada ukupno 15 JRE-HR restorana.
Udruga je najavila i niz projekata, a kroz godinu organiziraju više od 20 projekata i masterclassova.
Tijekom godina razvili su i tri proizvoda s partnerima udruge - Chiavalon, Kozlović te Old pilots.
Ovo su restorani koji su članovi udruge JRE-Hrvatska u 2024. godini:
1. DUBRAVKIN PUT
2. KORAK
3. MONTE
4. SAN ROCCO
5. BADI
6. NAVIS
7. ZIJAVICA
8. PLAVI PODRUM
9. BOŠKINAC
10. FOŠA
11. KONOBA PELEGRINI
12. KONOBA BOBA
13. LEMONGARDEN
14. KONOBA KALA
15. LEŠIĆ DIMITRI
JRE - Jeunes Restaurateurs, poznato je međunarodno udruženje ugostitelja koje objedinjuje mlade chefove i vlasnike iz više od 350 restorana i 160 hotela iz 15 različitih zemalja. Svake dvije godine održava dodjelu nagrada kojima odaju počasti iznimnim talentima koji oblikuju gastronomski svijet. Ove godine u nominacijama su i hrvatski chefovi o čemu možete pročitati više ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....