HRANA, PIĆE I POSUĐE

Plan za nedjelju: imamo nekoliko stvarno dobrih razloga zašto biste danas trebali prošetati zagrebačkom Ilicom

Izlagači će se na Ilici zadržati do 15:30 sati pa izlazak u grad planirajte u jutarnjim ili ranijim poslijepodnevnim satima

Ovu nedjelju odlučili smo započeti šetnjom po zagrebačkoj Ilici, jer upravo tamo održava se još jedno izdanje Projekta Ilica: Q‘ART. Osim što ovdje možete naići na umjetnike s različitih polja i razveseliti sami sebe kakvim originalnim, novim predmetom, Q‘ART je odlično mjesto i za isprobati nešto novo.

Nemojte tako zaobići štandove Choco&pralinea s ručno rađenom čokoladom, zatim Smočnica štand na kojem se nude domaće granole i energetske pločice s medom te sam med, a tu je i ekipa z Juice Boxa koja nudi svježe cijeđene prirodne sokove. Organizatori posebno ističu i štand učenika Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj​.

"Oni pod vodstvom chefa Marija Mandarića, ambasadora pete sezone #BirajZeleno, kroz edukativne radionice uče kako pripremiti ukusne i nutritivne obroke prema zero food waste filozofiji", rekli su nam.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Također, na Projekt Ilica: Q‘ART pronaći možete i Gabrijelu Vrbetić iz Gaby‘s Gardena koja ovdje prodaje svoje prirodne pripravke, poput primjerice umaka od bobica bazge s povrćem, zatim njezin fantastičan aceto od bobica bazge te kekse od batata i čokolade.

U sklopu Projekt Ilica: Q‘ART, posebnu ponudu pripremili su i iz Be Kind. restorana, gdje nude veganske krafne po cijeni od 1 euro, besplatnu kavu uz svaki obrok i 10 posto popusta na točeno pivo. Inače, burgere u Be Kind mnogi zagrebački vegani smatraju najboljima u gradu pa, ako je to nešto što vas zanima, možda je sada dobra prilika da ih isprobate.

image
Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Uvijek se posebno veselimo i ekipi iz Špeceraja, a dobra preporuka je i da svratite na štand People2People, gdje kupiti možete odlične orašaste namaze i maslace.

Tekuće osvježenje možete potražiti i na Kampici, gdje popiti možete pivo Lokalne craft pivovare, a ako ste više raspoloženi za baš dobar, poseban koktel, svratite do ekipe iz Monachusa.

Na kraju, kada ste već ovdje, provjerite i ponudu keramike i ostalog posuđa. Nama se posebno sviđa ono što nudi ekipa iz Morra Ceramics, Sun studio ceramics, Mica Keramica, Natura Vera Art i Yeloo Wood.

Više informacija potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:33