Dajte nam tanjur bilo čega zamotanog u škrobno tijesto i navalit ćemo kao da ne postoji sutra. Ali jedna od zvijezda na nebu tijesta sjaji jače nego ostale: jednostavni pierogi ili varenyky. Ovi prozračni smotuljci postaju još ukusniji umotani u svilenkasti umak od maslaca s prilogom od karameliziranog luka i punomasnog vrhnja. Pierogi su ultimativna utješna hrana. Za njihovu izradu vam nije potrebna nikakva posebna oprema, a sve sastojke vjerojatno upravo sada imate u svojoj smočnici i hladnjaku. Tehnika oblikovanja također nije komplicirana: kružiće od tijesta koje sta nadjenuli jednostavno trebate preklopiti i zatvoriti s vilicom kako biste dobili izdašne jastučiće. Ako pripremate pierogi za ekipu, vjerojatno će vam trebati još parova ruku koje će biti pomoć pri njihovom zamatanju.
Recept za tijesto!
Tradicionalno se varenyky puni nadjevom od krumpira, ali to ne znači da ne možete biti kreativni kada su nadjevi u pitanju. Ključ uspjeha je da nadjev bude dovoljno sitan kako vam ne bi bilo teško zatvoriti ih. Također, nemojte biti lake ruke. Krajeve snažno spojite kako se ne bi otvorili prilikom kuhanja. Za najukusniji rezultat pierogi biste trebali skuhati i prepržiti na tavici. Ubacite ih u dobro posoljenu vodu, kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Zatim na tavici zagrijte malo maslaca te ih lagano prepržite. Isplati se napraviti veće količine jer ih vrlo lako možete zamrznuti. Također, pierogi ne moraju biti isključivo slani, poigrajte se i sa slatkim nadjevima. Donosimo vam četiri recepta, isprobajte ih i javite nam svoje dojmove!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....