Trebat će vam:
250 g brašna (plus za posipanje)
1 žličica soli
3 žlice maslaca
1 jaje
500 g krumpira
3 žlice maslaca za punjenje
2 luka
4 žlice kiselog vrhnja
Maslac za prženje
70 g slanine
1 luk
Priprema:
U manjoj posudi zagrijte maslac i dodajte mu oko 100 ml vode. Pustite da se maslac otopi pa sve zajedno pomiješajte s brašnom i soli. Počnite mijesiti tijesto i dodajte jaje. Mijesite dok ne dobijete glatku kuglu. Ako je potrebno, dodajte još brašna ili tople vode. Tijesto prekrijte i pustite da se odmori na sobnoj temperaturi barem pola sata. Krumpir očistite, nasjeckajte ga i skuhajte u posoljenoj vodi. Luk nasjeckajte na kolutiće i pirjajte ga na maslacu i malo ulja. Začinite ga soli i paprom. Pirjajte oko 15 minuta kako bi omekšao. Kada je krumpir gotov, ocijedite ga i pomiješajte s lukom i vrhnjem i sve dobro začinite. Ako imate prevelike komade krumpira, lagano pritisnite vilicom kako biste sve zajedno usitnili, no pripazite da ne napravite pire. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i čašom izrezujte krugove. Krugove punite nadjevom, rubove premažite vodom i dobro zatvorite. Jastučiće kuhajte u vreloj vodi. Dok se kuhaju, na tavi otopite maslac i dodajte sitno sjeckani luk. Dodajte i slaninu i pustite da se kratko zapeče, a zatim na toj masnoći dodatno zapecite jastučiće. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....