HIT NA TIK TOKU

Ovaj recept za mini focacciu pogledalo je skoro 12 milijuna ljudi, treba vam samo šalica brašna

 Pamelajoemcfarlane/Getty Images
TikTokerica Rebecca na društvenoj se mreži pohvalila svojim najgledanijim video receptom

Iako su daleko najpopularniji video recepti na Tik Toku ove godine oni za cloud bread, popularni kruh od bjelanjaka, te su ih pregledale miljarde ljudi, postoji velik broj onih koji bi se uskoro mogli približiti tom velikom broju. Jedan od popularnijih ovih dana tako je i recept u kojem korisnica koja stoji iza profila The Practical Kitchen pokazuje kako napraviti mini focacciu. Njezin video do sada je, naime, pogledalo gotovo 12 milijuna ljudi.

"Moj daleko najpopularniji recept svih vremena je ovaj za mini focacciu koja se peče u kalupu za kruh. Jednostavna je i savršena za jednu ili dvije osobe, a ubaciti možete i dodatke po želji", napisala je TikTokerica Rebecca.

@thepracticalkitchen By far my most POPULAR recipe of all time is this mini focaccia recipe that bakes up in a loaf pan. So easy and perfect for one or two people to share. Add whatever toppings you like! Get the full recipe at the link in my bio and on ThePracticalKitchen.com! #focacciatok #focaccia #focacciabread #minifocaccia #focacciarecipe #focacciatime #breadmaking #baking #popularrecipes ♬ Popular - From "Wicked" Original Broadway Cast Recording/2003 - Kristin Chenoweth

Mini focaccia zahtjeva nešto više vremena od instant jela koja su obično popularna na društvenim mrežama, ali oni koji su navikli na pripremu klasične focaccie, razumijet će i zašto. Riječ je o delikatnom, mekanom tijestu s kojim je potrebno raditi pažljivo i dati mu vremena kako bi se pretvorio u mekanu, laganu i prozračnu pogaču. TikTokerica Rebecca recept je podijelila na svom blogu i u nastavku ga prenosimo u cijelosti. Za više detalja i korisnih savjeta oko preklapanja svakako posjetite Rebeccin blog te Instagram profil.

Trebat će vam:

120 g glatkog brašna

5 g soli

3 g instant kvasca

5 g šećera

10 g maslinova ulja

90 g mlake vode

Maslinovo ulje za premazivanje posude za pečenje

Priprema:

U posudi pomiješajte brašno, sol i šećer. Napravite rupu u sredini i dodajte vodu, a zatim i kvasac i pustite da stoji 30 do 60 sekundi. Dodajte ulje, a zatim sve dobro pomiješajte vilicom ili malom špatulom. Miješajte dok se svi sastojci ne povežu i pripazite da skinete i brašno sa stijenki posude. Kada ste dobili tijesto, pomoću špatule ili lopatice za tijesto preklopite ga sa svih strana prema sredini. Pomozite si rotiranjem posude. Tijesto će biti ljepljivo te će biti teško oblikovati ga rukama. Preklapajte različite strane tijesta prema sredini dok u potpunosti ne nestane suhih dijelova i grudica, oko 30 do 60 minuta ili dok ne dobijete kuglu. Prekrijte i pustite da odmori 15 minuta. Lagano vodom navlažite ruke i ponovno ga preklapajte. Ponovite proces 4 do 6 puta svakih 15 minuta ili dok ne osjetite da je tijesto čvršće. Ruke bi vam svakako trebale biti vlažne kako se tijesto ne bi lijepilo za prste. Nakon što ste zadnji put preklopili, premažite kalup za kruh s jednom žlicom maslinova ulja. Ubacite u njega tijesto i lagano ga rastegnite prstima kako bi zauzelo što veću površinu. Prekrijte i pustite da se diže sat vremena. Nakon toga, tijesto bi se trebalo dići i ispuniti površinu kalupa. Nauljite prste i napravite rupice u tijestu i, ako je potrebno, dodatno ga raširite. Pustite da odmori još 30 minuta dok ne pojave mjehurići. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Prije pečenja, mini focacciu još jednom premažite maslinovim uljem, dodajte krupnu sol i začine i druge dodatke po želji. Pecite 20 do 25 minuta. Izvadite iz pećnice, lagano otpustite kuteve i pustite da se ohladi 15 minuta prije rezanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:20