Za sve potrebe

Ispecite kruh, pizze, pogače, peciva i kolače od domaćeg brašna vrhunske kvalitete

Odabirom provjerene i kvalitetne pšenice Granolio izrađuje brašna za sve namjene

Od izrade savršenog tijesta za pizzu do pečenja izvrsnih kolača i pripreme mekih pogača, Granoliev asortiman raznovrsnih brašna iznimne kvalitete omogućuje istraživanje beskrajnih kulinarskih mogućnosti. U skladu s najnovijim trendovima kuhanja, namijenjen je pojedincima koji uživaju u eksperimentiranju s raznim receptima s brašnom u glavnoj ulozi. Kako bi zadovoljili zahtjevne standarde za visoko kvalitetna brašna, pšenicu uzgojenu na hrvatskim poljima pažljivo biraju od provjerenih domaćih proizvođača.

image
Press

ZAMIJESI NEŠTO POSEBNO - FARINA SPECIALE

U posljednjih nekoliko godina u Granoliu su prepoznali potrebe i nove trendove u pekarstvu, te su razvili novu liniju proizvoda Farina Speciale. Linija se sastoji od brašna dobivenih od starih žitarica bogatih hranjivim tvarima - zobi, pira, heljde i pšenice. Svaka vrsta brašna namijenjena je određenoj svrsi, u skladu s modernim zdravstvenim potrebama. Integralno brašno od pira karakterizira visoki udio vlakana te omogućuje lakšu probavljivost. Zobeno brašno, bogato beta-glukanima poboljšava zdravlje srca i nudi prirodnu slatkoću idealnu za smanjenje dodatnih šećera u pekarskim proizvodima. Heljdino integralno brašno savršeno je za pogačice i pruža dovoljno proteina i vlakana. Manitoba pšenično brašno obiluje glutenom te je ključno za izradu tijesta za pizzu, panettonea i talijanskih deserata, idealno je za craft pekare, te podržava lokalne, tradicionalne metode pečenja. Pšenično brašno tip 00, cijenjeno zbog svoje fine teksture i visokog udjela glutena, omiljeno je među pizza majstorima i kuharima diljem regije za stvaranje napoletana hrskavih kora, što je tajna izvanrednih pizza renomiranih pizzerija partnera tvrtke Granolio koje pokazuju predanost kulinarskoj izvrsnosti.

image
Press

OHRABRITE SE U PRIPREMI VLASTITIH PEKARSKIH PROIZVODA

Specijalne vrste brašna nastale su na temelju tradicionalnih konvencionalnih vrsta brašna koje Granolio plasira na tržište u tri različita branda Farina, Belje i Mlineta, koji su savršeni za izradu tradicionalnih kolača, slanih i slatkih pita. Obuhvaćaju nezaobilazno pšenično glatko brašno tipa 550, koje se koristi za pripremu kruha, raznih vrsta peciva, domaćih tjestenina i kolača. Pšenično bijelo oštro brašno tipa 400 svoju namjenu nalazi u pripremi biskvita, prhkih kolača, žličnjaka i njoka, a s druge strane, tamna brašna T 850, T 1100 i T 1600 u izradi zdravog kruha ili peciva. Integralno brašno iz cijelog zrna pšenice obiluje mineralima, vitaminima i vlaknima, sadrži manje glutena, a kruh je kompaktnije i tvrđe strukture, punijeg okusa i produljene svježine. Pšeničnu krupicu tip 400 odnosno gris iskoristite za jednostavni gris nabujak posut kakaom za doručak ili gris noklice za juhu. Uz liniju namjenskih brašna za dizana tijesta, za burek i pite te za kolače garantiran je uspjeh u izradi mekih i rahlih orahnjača, makovnjača, krafni, buhtla, pita i bureka.

image
Press

ODRŽIVO NASLIJEĐE U SVAKOM KRUHU

Odabirom vrhunske i provjerene kvalitete eko pšenice lokalnih OPG-ova Granolio proizvodi bitan segment ponude ekološkog brašna. Ekoklas brašna produkt su sirovine uzgojene na hrvatskim poljima bez korištenja umjetnih gnojiva i pesticida. Ekoklas brand predstavlja sinergiju iznimnog okusa i održivosti. Pripremite kruh, razna peciva, domaću tjesteninu, ili pizzu i pridružite se zajedničkom doprinosu zdravlju našeg planeta. Održivost je integrirana u sve aspekte Granolievog poslovanja. Briga o okolišu i podrška zelenom gospodarstvu osnovni su im strateških ciljevi, a realizacijom projekta solarnih elektrana ukupne snage 4,3 MW, smanjuju emisiju CO2 za više od 1.100 t godišnje i doprinose ublažavanju klimatskih promjena i zaštiti okoliša, te nasljeđu koje ostavljaju budućim generacijama. Granolio u više od 27 godina poslovanja na tržištu mlinarske proizvodnje dokazuje izvrsnost i kontinuiranu visoku kvalitetu svojih proizvoda.

image
Press

LINIJA ZDRAVOG BRAŠNA

Brašna No Gluten No Problem razvili su zbog sve većeg broja ljudi koji su preosjetljivi na gluten ili imaju dijagnozu celijakije. Zdravim brašnima nastoje olakšati ljudima izbor u njihovoj prehrani s nizom prednosti po zdravlje. Rižino brašno koristite za pripremu kruha, peciva, pogača te slastica. Neutralnog je okusa i dobro vezivno sredstvo, što ga čini idealnim u kombinaciji s ostalim namirnicama u kulinarstvu. Tapioka brašno namirnica je bogata vitaminima i mineralima, kruhu i pecivu daje hrskavu koru, a koristi se i u pripremi pudinga. Premium Mix je univerzalna bezglutenska mješavina koja se sastoji od rižinog brašna, brašna prosa i brašna guar graha. Brašno bez glutena pomaže sportašima nudeći lakšu probavu, smanjenu upalu mišića, održivu energiju, poboljšanu apsorpciju hranjivih tvari i kulinarsku raznovrsnost.

image
Unsplash

FOCACCIA

Trebat će vam:

500 g pšeničnog brašna tip 00 Farina Speciale
50 g rižina brašna No problem No gluten
7 g suhog kvasca
14 g soli
7 g šećera
300 ml mlake vode
50 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje

Za premaz:
100 ml maslinova ulja
2 prstohvata krupne morske soli
začinsko bilje i povrće za dekoraciju

Priprema:
Pomiješajte i sjedinite suhe sastojke: brašno, kvasac, sol i šećer. U mlaku vodu dodajte maslinovo ulje i smjesu suhih sastojaka te lagano umijesite. U posudu odložite tijesto, premažite ga maslinovim uljem i ostavite na toplome sat vremena. Nakon toga položite tijesto u posudu za pečenje, ukrasite začinskim biljem i povrćem pa ostavite pola sata da se dodatno tijesto podigne.
Pecite u zagrijanoj pećnici 30 min na 200 °C.
JESTE LI ZNALI? Rižino brašno NoNo omogućuje posebnu pahuljastu teksturu tijesta

Brandovi brašna Farina, Belje, Mlineta, Farina Speciale, Ekoklas i NoNo prisutan je u trgovačkoj mreži, a mlinarski proizvodi od njihova brašna u brojnim pekarama, pizzerijama i slastičarnicama. Kreativni recepti i dodatan sadržaj vezan za proizvode dostupni su na Instagram stranici Kruha i igara te na web stranici www.granolio.hr


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Granolio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 11:28