Pratili su ih

Opljačkali vilu ‘kralja tjestenine‘: Naoružani razbojnici ih zatočili i počistili im sef

Saturnino De Cecco (desno)

 Facebook/@de Cecco/
Sve se odvilo vrlo brzo, a prema izjavama svjedoka, sumnja se da iza svega stoje ‘razbojnici s istoka‘.

Da će jedan sasvim običan utorak navečer u njegovoj obitelji završiti scenom kao iz napetih akcijskih filmova, poznati talijanski poduzetnik, inače jedan od najjačih dioničara poznate talijanske tvornice tjestenine, sasvim sigurno se nije nadao. Najveću traumu ipak su, za pretpostaviti je, doživjele njegova supruga i petogodišnja kćer. Naime, kako piše La Repubblica, dok nikoga nije bilo kod kuće, u dvorište vile Saturnina De Cecca upala su četvorica naoružanih razbojnika pokrivenih lica s namjerom da opljačkaju bogatog poduzetnika. Kada su se oko 21 sat u kući pojavile De Ceccina supruga i kćer, razbojnici su ih dočekali i prijeteći im vatrenim oružjem s njima ušli u vilu, koja se nalazi na području Montesilvana pokraj Pescare. Kada su se dočepali "glave obitelji", razbojnici su ženu i djevojčicu zaključali u kuhinji, a De Ceccu natjerali da otvori sef i preda im skupocjene satove, nakit, dragulje te pištolj koji je legalno posjedovao.

Nakon oružane pljačke razbojnici su iz vile pobjegli u ukradenom vozilu marke Audi koji je vozio peti pomagač a talijanski mediji navode kako bi prema izjavama svjedoka mogla biti riječ o grupi stranaca. La Stampa čak javlja kako bi mogla biti riječ o "kriminalcima s istoka".

Iako neozlijeđeni, obitelj De Cecco očito je bila pod prismotrom jer se zločin dogodio brzo i nasreću bez nasilja nad taocima. Istragu ovog zločina provode karabinjeri.

Kako pišu talijanski mediji, zanimljivo je da se ovo događa u trenutku kad Saturnino De Cecco formalno više nije u firmi. Naime, on je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika u obiteljskoj tvrtki 2020., iako je ostao jedan od najjačih dioničara tvrtke De Cecco, inače trećeg najvećeg proizvođača tjestenine na svijetu s prometom od više od pola milijarde eura u 2021.

Tvrtka ima dva postrojenja u Abruzzu i šest prodajnih sjedišta širom svijeta. Svoj poslovni put Saturnino De Cecco odlučio je tada nastaviti na rukovodećoj poziciji u firmi OverFly sa sjedištem u Pescari, a koja se sa svojih sedam helikoptera bavi transferom i putovanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:48