Domaći kruh, koji su ljudi stoljećima pekli u svojim domovima, oduvijek je bio temelj obiteljskih obroka, a posljednjih godina taj se običaj ponovno vraća u naše svakodnevne živote, donoseći sa sobom ne samo nostalgiju nego i zadovoljstvo pripreme kruha vlastitim rukama. U povodu Dana kruha, pravo je vrijeme da otkrijete čaroliju pečenja vlastitog kruha kroz novo, dugo iščekivano izdanje svjetski popularne knjige Kako napraviti kruh.
Ova vrhunski ilustrirana knjiga, dostupna u izdanju Školske knjige, idealna je za sve ljubitelje kuhanja. S više od 60 recepata za različite vrste kruha i slastica, autor Emmanuel Hadjiandreou, nagrađivani majstor pekarstva, pruža savjete i upute koje će vas oduševiti. Bilo da volite klasični bijeli kruh, zdravije bezglutenske verzije ili se želite okušati u pečenju kruha s kiselim tijestom, ova knjiga donosi recepte za svačiji ukus.
Uz to, prekrasne fotografije Stevea Paintera prate svaki korak pripreme, vodeći čitatelje prema savršenstvu u pečenju. Od prozračnih ciabatta i mirisnih focaccia do božanstvenih kroasana i brioša – slike i upute olakšavaju cijeli proces, čineći ga dostupnim i početnicima i iskusnim kuharima.
Iako danas na tržnicama, u pekarnicama i trgovinama možemo pronaći široku ponudu kruha, pečenje kruha kod kuće pruža posebno zadovoljstvo. Ne samo da štedite, nego uživate u pripremi zdrave, prirodne hrane.
Stoga ako i vi želite svaki put uspješno ispeći kruh i usavršiti svoje pekarske vještine, poslušajte savjete majstora čiji su kruhovi nagrađivani diljem svijeta.
Knjigu je po cijeni od 20 eura moguće nabaviti u webshopu i svim knjižarama izdavača – Školske knjige.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....