Street food na fine dining način

Novootvoreni rovinjski restoran najavio poprilično uzbudljivu večeru u 8 sljedova po dosta niskoj cijeni

U goste im dolazi ekipa koja se krije iza inovativnog koncepta "Thyme Street Cuisine" iz Beograda

Rovinjski restoran Al Dente i njegov glavni chef Aleksandar Dimitrijević, jedan od perspektivnijih chefova na regionalnoj sceni, koji svoje bogato iskustvo donosi iz Michelinovih restorana, 5. listopada 2024. bit će domaćini neobičnog gostovanja inovativnog koncepta "Thyme Street Cuisine". Ovaj jedinstveni kulinarski doživljaj, navode u ovom nedavno otvorenom rovinjskom restoranu, nadilazi granice klasične ulične hrane, spajajući inovacije i osobni pečat vrhunskih kuhara kako bi popularna "street food" jela pretvorili u prava gastronomska remek-djela.

Posjetitelji će tako imati priliku uživati u jedinstvenim jelima koja predstavljaju spoj inovativne ulične hrane i fine dininga.

image

Al Dente x Thyme

Press

"Ovaj događaj obećava izvanredan gastronomski doživljaj koji spaja najbolje od svjetskih kuhinja s kreativnošću i strašću lokalnih majstora", poručuju iz Al Dentea. Tako će se na meniju od osam sljedova naći jela kao što su hrskavi škamp s mango umakom i kremom od pečenog luka, zatim kroket od lazanja s kremom od pecorina, buzara umak i parmezan, pa jakobove kapice u moru s gelom od Granny Smith jabuka, sous vide cvjetačom mariniranoj u soku od cikle s pjenom jabuka. U nastvku ove večere gosti će probati i indijski ražnjić u aromatičnim marinadama s "paratha" kruhom s ugljenom, potom sous vide pačji file s mariniranom ciklom, sous vide kruškom te spužvom od cikle u umaku od malina s čipsom od riže maline, ali i pljeskavicu od govedine i janjetine sa sladoledom od ajvara, glaziranu u umaku od kajmaka i pretopa. Prije deserta poslužit će se još i dugo tretirani juneći obraz s karameliziranim mladim krumpirićima, lardom od mangulice i hollandaise umakom s medvjeđim lukom (srijemuš).

image

Al Dente x Thyme

Press

Tko stoji iza koncepta "Thyme Street Cuisine"?

Glavni pokretači ovog projekta su kuhari Nenad Atanasković, Nikola Rosić, Krsta Simović i Lazar Svrkota. Atanasković, inovativni šef i jedan od suosnivača "Thyme Street Cuisine", prošao je kroz prestižne kulinarske škole i kuhinje diljem svijeta. Svoje putovanje započeo je na poznatoj školi Le Cordon Bleu u Londonu, gdje je stekao temeljno obrazovanje pod vodstvom renomiranih učitelja. Rosić unosi element kulinarske strategije u njihov tim. S iskustvom iz poznatih Michelinovih restorana u Norveškoj, kao i iz nekih od najboljih restorana u Srbiji, Nikola se afirmirao kao pravi lider i rukovoditelj razvoja unutar njihove platforme. Simović, također suosnivač "Thyme Street Cuisine", od djetinjstva pokazuje ljubav prema kuhanju. Krozgodine rada u poznatim beogradskim restoranima izgradio je bogato iskustvo kao kuhar i chef. U Rovinj dolazi i Lazar Svrkota, chef kuhinje i zvijezda u usponu, koji također predstavlja ovaj inovativni koncept.

"Svaki od njih unosi svoje bogato iskustvo i ljubav prema gastronomiji u stvaranje jedinstvenog iskustva koje nadilazi klasičnu percepciju ulične hrane", poručuju iz rovinjskog restorana.

image

Al Dente x Thyme

Press

Rezervacije za ovo gastronomsko gostovanje još su otvorene. Primaju se na broj telefona +385 99 222 2556, a cijena večere po osobi je 65 eura. Al Dente radi svaki dan od 14 do 22 sata, za ručak i večeru, a kako su najavili, u planu im je raditi tijekom cijele godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 06:02