RITAM SCENE

Nove promjene u Dežmanu! Naš poznati barmen zahvalio se na suradnji i pozvao goste na posljednji koktel

Marino Karinja na svojim je društvenim mrežama objavio da odlazi iz Dežman mini bara

Prije nešto više od dvije godine pisali smo o ponovnom otvaranju mnogima omiljenog mjesta za koktele, Dežman mini bara, koji je tada preuzeo nadareni hrvatski barmen Marino Karinja. Koncept koji je tamo pokrenuo tada je znakovito nazvao "Next Chapter" i, kako nam je ispričao, nakon kraćih pregovora, ušao u partnerstvo s vlasnicima Dežmana.

image
Marko Miščević/Cropix

Sada je, objavio je Karinja na svojim društvenim mrežama, toj suradnji došao kraj i sa svojim timom napušta Dežman.

"Dragi svi, hvala vam na zadnje dvije i pol godine druženja u Dežman mini baru. Ovaj tjedan je zadnja stranica ‘Next Chapter‘ poglavlja Dežman mini bara, odnosno zadnji tjedan sudjelovanja mog tima i mene u baru", poručio je i zahvalio svim gostima na lijepim uspomenama te ih pozvao da po posljednji put dođu nazdraviti na staro mjesto.

image
Vedran Peteh/Cropix

U svojoj je objavi, koju je nazvao "Last call, ladies and gentlemen", dao naslutiti i da uskoro sprema novi projekt.

Inače, Karinja je prije Dežmana radio u splitskom restoranu Bokamorra te u zagrebačkoj Izakayi, a kako nam je svojevremeno ispričao, kroz cijelu karijeru pokreće ga samo jedno - biti kreativan čak i kada si ograničen različitim uvjetima pa, vjerujemo, u koji god novi projekt iduće ušao, Karinja će uspjeti napraviti dobru stvar, baš kao što je to proteklih mjeseci radio u Dežmanu. Cijelu priču o njegovom radu možete pronaći ovdje.

Dobro je dodati i kako to nije jedina novost u Dežmanu. Naime, kako smo pisali nedavno, ekipi Dežman bara nedavno se priključio chef Marin Rendić, čiji je Bistro Apetit by Marin Rendić izgorio u požaru u srpnju ove godine.

image

Dežman bar

Privatni Album/

"Upravo je mediteranska kuhinja ono po čemu sam prepoznatljiv i to ćemo raditi i u Dežman baru. Zagrebačkoj publici i gostima grada ponudit ćemo mediteransku kuhinju na novi način. U jutarnjim ćemo satima tako služiti doručak, a kroz dan i večer ćemo, pored naše svježe domaće tjestenine i sourdough kruha, nuditi jela od vrhunskih namirnica uz koja će prilog mahom biti povrće iz našeg ličkog vrta - od mrkve, cikle i ličkog krumpira, do cherry rajčica i tikvica, sve po načelima biodinamike. Naravno, nećemo zaobići ni naš čuveni ragu od sipe sa pjenom od sira. Naglasio bih i kako je novost u ponudi Dežman bara business lunch - brzi poslovni ručak koji podrazumijeva vrhunski rižoto, tjesteninu ili salatu uz uključenu čašu vina. A svaki tjedan u ponudi će biti vina novog vinara. Tako da će ovo postati vino ne samo dobre hrane, već i sjajnih vina i vrhunskih koktela", ispričao nam je Rendić nedavno. Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 08:03