PRAVI LJETNI

Bez obzira na to nalazite li se na plaži ili na poslu, napravite ovaj osvježavajući koktel s krastavcima, popravit će vam tjedan

Gringos de Croatia Meksikancima su spremali ovaj osvježavajući koktel

Početkom ožujka ove godine sa zagrebačkog aerodroma na daleki put do Meksika uputila se prva generacija Gringos de Croatia. Saša Lovrenščak iz Barology Studija, Karlo Ferenčak koji je tada radio u Noelu, a sada je voditelj Urania Bara, Marino Karinja iz Dežman Mini bara, Filip Došen iz koktel bara Pocco Locco u Biogradu, Emanuel Gradišar iz splitske Bokamorre i Matia Ivanišević iz zagrebačkog art’otela, uz fotografkinju Ines Grahovac te Marka Markotu i Antu Luku Presečana iz distribucijske tvrtke Alca Zagreb, dva su tjedna obilazili polja agave, velike i male destilerije te barove po Meksiku, a zatim odradili i nekoliko gostovanja u tim istim barovima.

Svrha takvih Guest Shiftova jest da se naši barmeni predstave lokalnoj barskoj sceni, uz ukusne koktele i dobru atmosferu, povezuju s kolegama i pritom dobro zabave. Za jedno od tih gostovanja Gringos de Croatia osmislili su i ovaj koktel "Još jedna pa idemo" koji je spremao Matia Ivanišević, a koji spaja tekilu i meskal s maslinovim uljem, krastavcima i mediteranskim začinima.

image
Ines Grahovac

image
Ines Grahovac

Još jedna pa idemo

Trebat će vam:
50 ml mješavine tekile i meskala pročišćene maslinovim uljem
50 ml cordiala od krastavca i mediteranskih začina
mineralna voda
Priprema:
Kako biste pripremili mješavinu tekile i meskala pročišćenu maslinovim uljem, pomiješajte 300 ml tekile, 200 ml meskala i 100 ml maslinovog ulja u posudu koju možete zatvoriti, dobro protresite nekoliko sekundi pa ostavite sa strane. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se alkohol infuzira masnoćom. Zatim prebacite u zamrzivač da se masnoća stisne kako biste je lakše odvojili od tekućine, a potom je uklonite i procijedite ostatak te dobivenu tekućinu koristite u koktelima.

image
Ines Grahovac

Kako biste pripremili cordial od krastavca, na laganoj vatri kuhajte sat vremena 100 g krastavca narezanog na kolute, 10 g mediteranskih začina, 500 g šećera i 15 g limunske kiseline u litri vode pa pustite da se ohladi i procijedite. U visoku čašu dodajte led, ubacite sve sastojke osim mineralne vode i promiješajte pa dotočite gaziranu vodu do vrha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 02:57