NOVI HIT?

Noel Bread&Deli ima novi okus megapopularne slastice, isprobali smo ga, evo dojmova

Nakon dobitne kombinacije rogača i naranče, pekar Nikša Mandić i slastičarka Selest Ulrich osmislili su novu

Kada su iz Noel Bread&Delija početkom godine predstavili novu slasticu, zagrebački su gurmani navalili na njihov mali lokal u Ulici popa Dukljanina i u redovima čekali svoj primjerak. U pitanju su bili maritozzi, inače tradicionalna talijanska slatka peciva, koja u Noelu rade od laganog brioche tijesta s dodatkom rogača te pune kremom i džemom od naranče. Spoj okusa zbilja je odličan pa i ne iznenađuje što su se, u moru krafni, maritozzi protekla dva mjeseca isticali kao više nego dobra alternativa za one koji od slastice ipak traže nešto više od prženog tijesta punjenog pekmezom.

CIJELU PRIČU PROČITAJTE OVDJE

image
Vedran Peteh/Cropix

Danas su iz Noel Bread&Delija objavili kako u prodaju puštaju novi okus, a mi smo odmah požurili isprobati ga. Riječ je o kombinaciji čokolade i kave s dodatkom nježne kreme i kakao nibsa koja nas je već na prvi zalogaj podsjetila na omiljeni tiramisu. Tijesto je meko i nimalo teško, krema je gusta, ali također nije previše zasitna, taman je slatka i u ustima ostavlja ugodnu aromu, a hrskavi kakao komadići lijepo zaokružuju cijeli desert i daju mu onu "točku na i", koju su u prvoj varijanti u Noelu postigli kandiranom koricom naranče.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Baš kao i varijanta s narančom i rogačem, cijena maritozzi slastice inspirirane tiramisuom iznosi 3,80 eura i za sada se kupiti može samo u Noel Bread&Deliju, na adresi Ulica popa Dukljanina 1, ulaz do samog restorana Noel.

image
Vedran Peteh/Cropix

Za slastice i peciva u Noelu, pa tako i maritozze, zaslužni su pekar Nikša Mandić i slastičarka Selest Ulrich. Tradicionalnu rimsku poslasticu Mandić je prvi put probao prije nekoliko godina, upravo u talijanskom glavnom gradu, a u želji da kupcima ponudi nešto drugačije, odlučio se okušati u njezinoj pripremi. Prvi Noelov maritozzo od rogača s kremom od naranče nastao je u suradnji Nikše i Selest, pri čemu je on s kolegom bio zadužen za razvijanje mekog brioche peciva s rogačem, a ona za sve nadogradnje koje čine njihov maritozzo tako neodoljivim: džem i sirup od naranči, ušećerenu koricu naranči i nezaobilaznu kremu koju u debelom sloju nanose na razrezanu bulu slatkog sourdough peciva. Suradnja je rezultirala apsolutnim oduševljenjem zagrebačke publike pa su je, čini se, na opće zadovoljstvo ljubitelja njihovih slastica, odlučili nastaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:58