Ove subote, 26. listopada, u Friškoteci, zagrebačkoj trgovini specijaliziranoj za proizvode malih domaćih proizvođača, na adresi Lopatinečka ulica 4, sprema se prava poslastica. Tamo će se, naime, od 8.30 sati ujutro pa sve dok se zalihe ne rasprodaju, nuditi slastice Irene Bakić, pokretačice brenda Radni trokut.
Kako smo pisali nedavno, kada je Irena s nama podijelila i dva recepta, njezin Radni trokut spoj je dizajna i slastičarstva, jer Irena je po zanimanju diplomirana arhitektica, koja je posebno talentirana i za pripremu potpuno drugačijih slastica.
U Friškoteci će ove subote nuditi nekoliko različitih opcija, od keksa s komadićima čokolade, apple pie keksa, veggie brownieja, preko pop tarteva sa šljivom i kardamom slatkog peciva do pumpkin spice rolica. Cijene će, rekla nam je, biti promotivne, a s obzirom na to da su Friškoteci već dobili upite za rezervaciju nekoliko komada njezinih slastica, naš je savjet da u subotu ujutro požurite do Vrbana kako biste koji komad i sami uspjeli ugrabiti.
Svojevremeno smo isprobali njezine kekse i fantastičan kolač s bučom i kavom i sve što možemo reći jest da, ako se povremeno volite počastiti nešto drugačijim desertima, a posebno su vam dragi sastojci kao što su miso pasta, tahini i dosta soli u inače slatkim jelima, Irenine slastice itekako bi vam se mogle svidjeti.
RADNI TROKUT: RECEPT ZA KOLAČ S BUČOM I KAVOM
Irena je inače prije pokretanja Radnog trokuta radila u dvije kuhinje, gdje je naučila razmišljati kao slastičarka i zapravo pronašla smjer u kojem želi ići. Pri kreiranju deserata posebnu pažnju posvećuje sezoni, a voli se igrati i sa svakodnevnim sastojcima pa od njih napraviti nešto posebnije, kako izgledom, tako i okusom.
"Volim se voditi sezonom i uvijek tako razmišljam. Obožavam raditi kekse i mislim da sam pronašla savršeni recept za chocolate chip cookie koji onda samo nadograđujem, a inače su mi najdraže one slastice koje izmislim u hodu, od namirnica koje imam kod kuće. One koje uspiju iznenaditi i mene", rekla nam je Irena svojevremeno.
Cijelu priču o njoj i njezinom Radnom trokutu možete pročitati ovdje, a više informacija potražite na njezinom Instagram profilu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....