Kada smo prošle godine posjetili obiteljski restoran Kod Vinka u zagrebačkoj Slovenskoj ulici, nedaleko Trga Francuske Republike i Zapadnog kolodvora, osim odlične teleće jetrice s pireom od krumpira, sarme i telećeg pečenja s pekarskim krumpirom, naručili smo i štrudlu od jabuke.
Da je odabir bio više nego dobar, uvjerili smo se već pri prvom zalogaju. Bila je odlično pečena, hrskave korice taman dovoljno posipana šećerom u prahu da ne postane preslatka, a u svakom komadu štrudle nalazila se poštena količina sitno narezane jabuke koja se topila u ustima. Punjenje nas je na trenutak podsjetilo na topli kompot s dosta mirisnog cimeta pa, ako ste fan zimskih okusa, ovo bi svakako mogao biti desert za vas.
Dobro je spomenuti i kako Kod Vinka štrudlu od jabuka rade svaki dan, no budući da je iznimno popularna, može se dogoditi da je nestane već unutar sat vremena od pečenja nove ture. Naime, kada smo prošle veljače posjetili restoran, dočekao nas je pun stol narezanih komada, a do trenutka kada smo naručiti desert, ostalo je tek nekoliko komada. Pojedini su gosti čak rezervirali komad štrudle kako nakon ručka ne bi ostali bez deserta, dok su drugi u Kod Vinka dolazili isključivo po štrudlu za van.
Nakon što smo danas kontaktirali restoran, saznali smo kako se za van može uzeti i nekoliko komada, a kako biste bili sigurni da nećete naići na prazan stol, svoju porciju svakako prije dolaska rezervirajte. Komad štrudle od jabuke prošle godine platili smo 15 kuna, a danas je cijena 2,52 eura.
Dnevnu ponudu jela restorana Kod Vinka možete provjeriti na njihovoj Facebook stranici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....