Ako se pita nas, nema do slasne štrudle od domaćeg vučenog tijesta s punjenjem od sezonskih plodova. Upravo zato, kada smo na klupama tržnica uočili prve slatke marelice, odmah smo se pomamili i kupili dvije kile. Pola smo pojeli još na putu do kuće, a drugu polovicu upakirat ćemo u slasnu štrudlu po receptu naše suradnice Slavice Šagolj koji smo spojili sa savjetima iz slastičarnice Cukeraj, gdje su s nama svojevremeno podijelili svoj recept za štrudlu s marelicama.
Slavica je majstorica za tijesta pa tako i vučeno uvijek radimo po njezinim uputama. Razvlačimo ga preko cijelog stola, a zatim dodajemo smjesu od marelica pomiješanih s tek pokojim začinom. Ovog puta radimo je s malo cimeta i šećera, kako su nam savjetovali u slastičarnici Cukeraj, a uvijek je dobra ideja dodati i limunov sok, vaniliju ili, ako vam je pri ruci, u nadjev naribati mahunu tonke.
Ubaciti možete i druge aromatične začine, a dobro je znati i da se marelice odlično slažu sa začinskim biljem kao što su bosiljak i timijan. Također, ako imate sočne marelice koje bi mogle pustiti dosta soka, punjenju uvijek možete dodati i žlicu krušnih mrvica ili čak griza. Prije posluživanja štrudlu pospite šećerom u prahu i poslužite uz kuglicu sladoleda. Vjerujemo da neće biti osobe za stolom koja neće barem pomisliti na repete.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....