NOVI IZAZOVI

Nakon Matije Bregeša, Boškinac napustila slastičarka Lena Šarić koja odlazi u Grand Hotel Slaviju

Lena Šarić
 Hoteli Baška Voda/
Lena Šarić nova je pastry chefica Grand hotela Slavia u Baškoj Vodi i pripadajućeg à la carte restorana Del Posto.

Lena Šarić nova je pastry chefica Grand hotela Slavia u Baškoj Vodi i pripadajućeg à la carte restorana Del Posto, a ujedno će imati i ulogu korporativne pastry chefice za cijelu tvrtku Hoteli Baška Voda dd.

image
Lena Šarić u pripremi deserta
Hoteli Baška Voda/


Hoteli Baška Voda u svom sastavu osim Grand Hotela Slavia imaju hotel Horizont, restorantske outlete Matrioška Restaurant & Wine Bar i Borik Restaurant & Beach Club u Baškoj Vodi, te upravljaju Morenia All inclusive Resortom u Podaci i turističkim naseljem Jadran u Segetu Donjem.

image
Desert Lene Šarić
Hoteli Baška Voda/


Lena Šarić je vrhunska mlada slastičarka koja se vraća doma, budući da je po završetku programa slastičarstva na kulinarskom institutu Kul IN, svoju praksu odradila upravo u Grand hotelu Slavia. Nakon toga slijedi poziv i ponuda za posao u hotelu Boškinac gdje je četiri godine kao dio tima stvarala slatku priču temeljenu na lokalnim, tipičnim okusima otoka Paga i okolice. U međuvremenu je stažirala u restoranu Atelier u Münchenu pod mentorstvom chefa Jana Hartwiga, koji nosi tri Michelinove zvjezdice, te pohađala masterclass poznatog pastry chefa Tonija Rodrigueza na ICEP Hotel School u Rumunjskoj.

image
Desert Lene Šarić
Hoteli Baška Voda/

Lena voli tradicionalne i stare recepte u koje uvodi moderne tehnike i nova znanja spajajući sve u jedno. Oduševljava tehnikama pripreme i serviranja, neočekivanim kombinacijama i inovativnim okusima, a krase je red, rad, disciplina i upornost. U slobodno vrijeme najradije priprema tipičnu starinsku pitu od jabuka koja je podsjeća na djetinjstvo i tople kućne okuse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:11