Slastičarnicu I bake, you take Lena Šarić otvorila je sredinom 2022. godine u rodnoj Makarskoj, nakon što se godinama prije školovala na Kul IN-u i radila na poziciji slastičarke u restoranu Boškinac. Sada, dvije godine kasnije, na društvenim mrežama je objavila kako slastičarnicu zatvara.
"Nakon dvije godine ispunjene slatkim uspjesima, izazovima i nezaboravnim trenucima, odlučili smo privesti naš projekt kraju. Želimo se iskreno zahvaliti svakome od Vas koji ste nas podržavali, vjerovali u nas i bili dio naše slatke avanture. Vaša podrška, povratne informacije i ohrabrenja bili su nam neprocjenjivi i zauvijek će ostati urezani u srcu naše malene proizvodnje", stoji na službenom Instagram profilu slastičarnice.
Lena Šarić i inače je na društvenim mrežama često objavljivala recepte, a sada će, kaže, s tom praksom i nastaviti.
"Ova platforma će nastaviti živjeti kao mjesto dijeljenja naših omiljenih recepata, malih trikova iz svijeta slastičarstva i svega onoga što može vaše kulinarsko umijeće učiniti još slađim. Zato se pripremite na puno novih slatkih stvari koje ćete uz mene naučiti", dodaje.
Osim vijesti o zatvaranju, Lena Šarić najavila je i novi projekt koji, kaže, jedva čeka podijeliti sa svojim stalnim kupcima i klijentima.
Dobro je spomenuti i kako je Lena Šarić, osim u Boškincu, gdje je provela četiri godine, radila i u Grand hotelu Slavija u Baškoj Vodi, bila je i pastry chefica za cijelu tvrtku Hoteli Baška Voda, a prije toga stažirala je u restoranu Atelier u Münchenu (dvije Michelinove zvjezdice) pod mentorstvom chefa Jana Hartwiga te pohađala masterclass poznatog pastry chefa Tonija Rodrigueza na ICEP Hotel School u Rumunjskoj.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....