Vlastitu konzultantsku tvrtku Oblizeki chef Marijo Čepek pokrenuo je prije pet godina. Za to vrijeme isprofilirala se suradnja sa zagrebačkim restoranom Vinodol, no, to mu dakako nije jedini projekt. Radi i na zadarskom hotelu Kalelarga, kao i porečkom hotelu s pet zvjezdica Golden Ring.
Pet stvari koje uvijek imam u frižideru štapić bourbon vanilije, dobro maslinovo ulje, čokolada s minimalno 50 posto kakaa, sezonsko voće i povrće, riba iz divljeg uzgoja
uobičajeni doručak nema uobičajenog, od filo pastryja do žitarica
uobičajena večera najkasnije jedem oko 17-18 sati, eventualno neka voćka ili jogurt
kava ili čaj? veliki macchiato, ali treba ga znati skuhati
omiljeni restoran na Kvarneru i u Istri jedno pet restorana, a od Rijeke do Dubrovnika isto pet
najdraži kuhar Zdravko Tomšić
omiljeno bezalkoholno piće voda
omiljeno alkoholno piće vino, od malvazija i terana, plus kokteli caipirinha i mojito
omiljena namirnica bourbon vanilija
sve ima bolji okus s… dobrom kapi maslinova ulja
gastroluksuz bez kojeg ne mogu nema toga
pri kupnji hrane rastrošan sam na… trudim se da rastrošnost bude racionalna
omiljeni kuhinjski gadget dobar nož, ribež Microplane, dobra konvekcijska peć, planetarna mješalica
comfort food bakin idealni štrudl, gulaš, goveđa juha…
lokacija za večeru iz snova Draga di Lovrana
čokolada ili voće? i jedno i drugo
idealan desert imam 60-ak idealnih, sam ih radim
slatko ili slano? uvijek slatko nakon slanog
omiljeni začin svježe začinske trave Mediterana, i ne samo one…
najdraže hrvatsko maslinovo ulje selekcija od Cuja, cijeli spektar od Belića i Ipša kroz čitavi segment
omiljeno domaće crno i bijelo vino crno – plavac (Pelješac pa kroz Elafite do Dubrovnika), bijelo – međimurski sauvignon
omiljena vrsta sira skuta (učkarska, zadarsko zaleđe, krčka), sir Stancije Kumparička, krčki ovčji
najdraža riba lastavica, kokot, gof i oslić od kile pa na gore, kao i sva plava riba
kad netko kaže meso, ja pomislim na… govedinu, teletinu, janjetinu, sve…
omiljena vrsta i komad mesa teleći kotlet
zabranjeni užitak fala bogu, zdravlje još služi, nema ga
junk kojem ne mogu odoljeti club sendvič s jajem na oko koje se cijedi ili burger u vlastitoj prizvodnji
omiljena zimnica kiselim motar, čimulice, kapulice, radim džemove… zimi ajvar…
nikada ne jedem… jedem sve
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....