Probaš i zaljubiš se

Mnogima omiljena slastičarka opet u ponudi ima Rozu, neodoljiv desert u teglici

Tea Mamut pohvalila se kako je sa sezonom jagoda ponuda njenih slastica postala veća, a vjerujemo kako će te oduševiti sve koji su imali priliku probati ovaj njezin desert

Premda je slastičarnicu u Splitu otvorila još 2017. godine, Tea Mamut i njezin Oš‘ kolač i danas jednako privlače pažnju ljubitelje njezinih slastica. Oš kolač je otvoren kao prva artisan slastičarnica u Splitu nakon što se vlasnica brenda, nakon studija u New Yorku na prestižnom kulinarskom institutu "The Culinary Institute of America" i radom u nekim od najboljih svjetskih restorana, odlučila vratiti u rodni Split i ostvariti svoj san.

image

Kolači u teglicama Tee Mamut

Privatni album

I premda u ponudi ima izvrsne torte i kolače zbog kojih je teško konkurirati joj u Splitu, Tea Mamut oduvijek radi i na unaprjeđenju ponude. Tako je prije nekog vremena u proljetnoj sezoni gostima ponudila i deserte u teglicama koji su praktični za jesti s nogu, ponijeti kući, u ured, na izlet, brod... UZ njezin tiramisu i poznatu tortu s višnjama, s dolaskom jagoda, vratila se i Roza.

image
Saša Burić/Cropix

A to će, uvjereni smo, razveseliti mnoge. Ovaj kolač sadrži kremu od vanilije, gel od jagoda, tučeno vrhnje s vanilijom, ganachea od bijele čokolade i crumblea bez glutena, a prvi smo ga put probali lani na Weekend Food Festivalu u Rovinju kad se nismo mogli odvojiti od njezinih teglica. Desert je to koji osvježava, godi, nije presladak i jako je kremast. Najbolje od svega je što se jagoda baš fino osjeti i u okusu i mirisom.

Naravno, kao uglavnom i sve Teine slastice, tako i ova nosi zanimljiv lokalni naziv. U ovom slučaju Roza, pa ako vas put odvede na jug, toplo vam preporučujemo da isprobate teglicu, dvije od svakog okusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 11:58