Mlada chefica Gabriela Filca od 1. veljače preuzima kuhinju restorana Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč, objavila je Uprava Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa.
“Oduševljen sam što mogu reći da će Gabi preuzeti dužnost voditeljice naše kuhinjske brigade. Njezina strast prema kuhanju te kulinarsko umijeće, u kombinaciji s njezinom predanošću i marljivim radom, čini je savršenim izborom za voditeljicu Neba u njegovo sljedeće poglavlje“, izjavio je chef Deni Srdoč, koji je otkrio kako će u budućnosti biti zadužen za kreiranje novih menija i razvoj kadra te će manje vremena provoditi u kuhinji. Također, naglasio je, privatno se odlučio na veliki korak, vjenčanje s dugogodišnjom partnericom Anom Kastelan, čemu se posebno veseli.
Chefica Gabriela prije Neba s chefom od kojeg preuzima kuhinju već je radila u restoranu Draga di Lovrana. Tijekom proteklih pet godina kao dio njegova tima pokazala je, kako je i sam istaknuo, izvanredne vještine, kreativnost i nepokolebljivu predanost izvrsnosti.
Od ranog djetinjstva, ističu u Hiltonu, chefica Filca je razvila duboku povezanost s hranom kroz majčinu kuhinju i vrt, a domaći proizvodi, ljubav i briga uloženi u svako jelo pripremljenih obroka po receptima koji se prenose s generacije na generaciju, usadili su u njoj strast za kulinarskim umijećem.
Svoj utjecaj, stečen između ostalog i u kuhinji restorana Nebo, nova chefica je koristila kako bi bila inspiracija drugim ženama u gastronomiji te je tako sudjelovanjem na manifestaciji Okusi Mediterana 2022., prepoznata kao "chef sutrašnjice". Prošle je godine, dodajmo i to, predvodila isključivo žensku postavu kuhara u finalu Hiltonovog godišnjeg Flavor & Flair natjecanja i osigurala visoko drugo mjesto u natjecanju timova iz cijelog svijeta.
"Poznato je da su u profesionalnim kuhinjama dominantni muškarci pa mi je još veće zadovoljstvo vidjeti tako izvanrednu kuharicu, koja će služiti kao inspiracija ambicioznim ženama u kulinarstvu u Hrvatskoj i šire", rekao je chef Deni naglasivši da je bilo inspirativno gledati Gabi, kako je od milja zove, kako se razvija i kao osoba i kao kuhar. "Njezin talent, uparen s neumoljivom težnjom za savršenstvom, doista ju je izdvojio", zaključio je chef Srdoč ističući kako mu je želja u budućnosti imati više restorana koji će nositi njegovo ime.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....