Dostupan novi meni

Mate Janković pokazao je nova jela koja će pripremati u SOL-i, izgledaju primamljivo

 Tomislav Kristo/Cropix
Nedavno je najavio velike promjene u jelovniku koje mnogi s nestrpljenjem očekuju

Nakon što je chef Mate Janković prije tjedan dana najavio da donosi velike promjene u SOL tapasu na hrvatski, jučer je na svojem Facebook profilu objavio devet primamljivih fotografija novih jela, koje će donijeti na meni nove i kako je rekao, najveće promjene u SOL-i od njezina otvorenja.

I dalje je ostao tajnovit jer je iznad tih fotografija samo ostavio poruku da će sve objasniti u danima koji slijede. No, vrlo brzo objavio je i kratki video iz kuhinje u kojem je prezentirao novo hladno predjelo koje počinje posluživati danas od podneva. Riječ je o jelu s komadima pastrve, ukiseljenom ljutikom, dimljenim kiselim vrhnjem i hrenom, ukiseljenom gorušicom, rotkvicama, vlascem i uljem od vlasca, te s malo ikre od pastrve.

Podsjetimo, Janković je u proljeće prošle godine preselio SOL tapas na hrvatski u prostor zagrebačke Gradske kavane. U ljetnim mjesecima uveo je doručak i ručak, a od danas planira svaki tjedan uvoditi po deset novih jela. Već duže vrijeme radi na novom jelovniku i to je do sada najveća promjena koju je uveo od otvorenja svojeg restorana.

Na svojem Facebook profilu tada je napisao da će se oprostiti od gotovo svih jela te da će zadržati tek jedno ili dva, a najavio je i da radi na novom doručku i hrani koju će servirati u kavani. Također je napisao i da od 16. listopada u SOL tapasu na hrvatski više neće biti dostupan za ručak, a stol će se moći rezervirati od 18 sati. No, naglasio je i da će za ručkove biti zadužen SOL bistro i da će ih svakodnevno kuhati on sam. Svaki tjedan kuhat će novih 10 pristupačnih jela. Velika mi je želja i profesionalni izazov da pokušam s tim konceptom"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:29