Dobro(tvorno) je piti rosé

Kupite bocu roséa za ljetno druženje i podržite plemenitu humanitaru akciju za borbu protiv raka dojke

Kroz cijeli kolovoz zagrebačka vinoteka Lu-Ma odvaja 1,5 EUR za Udrugu žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same”, a plemenitu akciju podržalo je čak devet hrvatskih vinara

Mjesec ružičaste vrpce obilježava se u listopadu, kolovoz je vrijeme ružičastih vina, a uvijek je pravo vrijeme za podržati dobra djela. Naime, od 1. do 31. kolovoza omiljena zagrebačka vinoteka Lu-Ma odvaja 1,5 euro za Udrugu žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same". Udruga je proteklih šest i pol godina rada provela niz projekata u području osnaživanja onkoloških bolesnika/ca, a najpoznatiji i najinovativniji je svakako projekt socijalne usluge prijevoza žena na kemoterapiju – "Nisi sama – ideš s nama!" Uslugu je do sada koristilo 765 žena kojima je osigurano gotovo 25.000 za njih besplatnih vožnji na terapiju i s terapije.

"Koristim ovu prigodu zahvaliti Lu-Ma vinoteci, svim vinarima koji su se uključili u akciju i svim ljudima koji će kupnjom vina donirati za naš projekt te Vanji Vargi iz "Djelovanja" što je ponovno osmislila projekt podrške našem radu. Neizmjerno nam to znači," izjavila je predsjednica Udruge „Nismo same“ Ivana Kalogjera.

image

Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same

Vedran Peteh/Cropix

Ovu plemenitu akciju podržalo je devet vinara: Bastian, Bertoša, Fakin, Jakovac, Korta Katarina, Krauthaker, Puhelek, Tomaz i Veralda, a njihovih devet etiketa veže nekoliko stvari. Sve su rosé vina, sve su hrvatski vinari, sva ih možete pronaći u vinoteci Lu-Ma i sve su dio dobrotvorne priče "Dobro(tvorno) je piti rosé!"
image
Anthurren/Getty Images/istockphoto

Marko Baničević, vlasnik vinoteke Lu-Ma izjavio je: "Odabrali smo devet hrvatskih vinara jer na ovaj način i njih želimo istaknuti. Od svake butelje kupljene u kolovozu, odvajamo 1,5 euro za Udrugu "Nismo same". Našim kupcima omogućili smo da budu dio dobrotvorne priče kroz svoju uobičajenu kupovinu, uživanje u onome u čemu inače uživaju bez dodatnog troška. Hvala svima koji će podržati našu inicijativu, imamo još dosta dana do kraja kolovoza."

"Drago mi je da je berba Rose pjenušac dio dobrotvorne priče, a i jedini pjenušac u njoj. Hvala svima koji ćete podržati!" rekao je Robi Bertoša iz vinarije Bertoš, a tim Vinarije Krauthaker ističe "Vinarija Krauthaker oduvijek je podržavala projekte koji imaju plemenitu svrhu, pa i ove godine sudjeluje u akciji "Dobro(tvorno) je piti rosé!" Drago nam je da možemo biti dio ove do hvalevrijedne akcije."

"Kao vinarku i kao ženu, zbilja me razveselio poziv da sa svojim roséom budem dio ove zanimljive i dobrotvorne inicijative. Ružičasti mjesec jest listopad, no potrebe žena koje Udruga "Nismo same" pokriva, tu su cijelo vrijeme. Zbog toga je ova akcija posebno zanimljiva – pokriva period kada nitko nije fokusiran na "Ružičastu vrpcu". A što jest, jest – rosé vina su nešto što je savršeno za ljetne dane tako da sve ima smisla i za one koji će podržati kupovinom omiljenih etiketa" izjavila je Ivana Puhelek, iz Vinarije Purek – Puhelek.

Koncept i produkciju projekta potpisuje Varga Vanja ("Djelovanje") kao još jedan u nizu dobrotvornih projekata kojima je cilj spojiti ugodno i plemenito povezujući velik broj malih djela u veliki rezultat. "Drago mi je da poslovanja prepoznaju koncept "Djelovanje" dobrotvornih projekata kao formu koju odabiru za svoje društveno odgovorno djelovanje. Lu-Ma je je vinoteka koja je i tako par koraka ispred, a imati sluha za i podržati one kojima je potrebna pomoć na strukturiran i kreativan način samo potvrđuje to. Lu-Ma uz gotovo sve domaće vinare ima i bogatu ponudu uvoznih etiketa no, kako je i udruga "Nismo same" i njihov projekt besplatnog taksi prijevoza orijentiran na Hrvatsku, odabir je ciljano bio na domaće vinare. Kao i u svim "Djelovanje" projektima, kroz cijelu priču podržavamo i lokalne, domaće proizvođače i brendove. Podržite, nabavite rosé jer kad ćete u njemu uživati, ako ne u kolovozu?" zaključuje Varga Vanja.
image
Press

Uključite se i uživajte u omiljenim rosé etiketama devet domaćih vinara usput čineći dobro djelo. Vina možete kupiti u vinoteci Lu-Ma, Malogorička ulica 42, Zagreb i putem web-shopa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:51