Krem-juha od žute tikve već se neko vrijeme udomaćila kod nas. Odmak od uobičajenog postiže se najlakše začinima.
- Ako imate vremena za efektniji dojam izdubite buču i u njoj poslužite juhu
- Tikvu prethodno možete ispeći u pećnici na 30 minuta s malo začina i meda za intenzivniji okus
- Osim juhe tikvu može iskoristiti i za izradu njoka
- Ako dobijete pregustu juhu možete je razrijediti s malo sirutke ili temeljcem, a možete dodati i malo bijelog vina (traminac će se lijepo slagati)
- Ako volite intenzivnije okuse, buča se dobro slaže sa suhim trbačama ili vrganjima ili curryjem
- Od svježih začina lijepu notu daje vlasac
- Ako nekome na živce ide vegetarijanska dosljednost, nekoliko preprženih kockica slanine lijepo će zacvrčati i zanosno zamirisati posuti po juhi od tikve prije samog posluživanja.
Recepti koje biste mogli isprobati:
Juha od buče s pečenim lješnjacima
Juha od buče s ječmom i kobasicama
Juha od buče sa slanim muffinima
Gusta juha od buče sa crvenom lećom