Samo devet mjeseci nakon prošlogodišnjeg izdanja Michelin vodiča za Sloveniju, izašao je novi. Kako je bilo i očekivano, Hiša Franko Ane Roš zadržala je svoje tri zvjezdice, Milka restoran u Kranjskoj Gori dvije zvjezdice, a osam drugih restorana imaju po jednu zvjezdicu. Ekipama iz Griča (imaju i zelenu zvjezdicu), Dama, Restavracije Strelec, Gostilne pri Lojzetu, Hiše Denk, restorana COB i Hiše Linhart (koja ima i zelenu zvjezdicu), ove godine pridružila se i ekipa iz restorana Pavus.
Pavus se nalazi u Laškom, u istoimenom dvorcu iz 13. stoljeća. Kako poručuju iz Michelina, ovdje je najbolji odabir njihov tasting meni, jer se kroz sljedove jela koja priprema chef Marko Pavčnik, jasno i s poštovanjem može doživjeti stil koji njeguje. Pavčnik, naime, puno pažnje posvećuje održivosti, koristi lokalne sastojke s eko farmi i maksimalno iskorištava sastojke. Iz Michelina su posebno nahvalili njegovu dimljenu pastrvu u umaku od bazge te dodali kako svako jelo koje Pavčnik priprema ima jak karakter. Pohvalili su i široku vinsku kartu, s velikim izborom slovenskih vina. Pavus je od Zagreba udaljen otprilike sat i 30 minuta vožnje.
Dobro je spomenuti i kako je ove godine, što kroz zvjezdice, što kroz preporuke, čak 63 restorana našlo svoje mjesto u najpoznatijem gastronomskom vodiču na svijetu, što je četiri više nego prošle godine. Među preporukama nalazi se i JB Restavracija u Ljubljani, restoran Janeza Bratovža, kojemu su brojni gurmani i stručnjaci ove godine predviđali prvu zvjezdicu. Cijelu listu možete vidjeti ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....