Iako je kuharica Celie Brooks, "Superpovrće", u domaćim knjižarama dostupna već dulje vrijeme, ovih smo dana naišli na sniženje koje nas je privuklo na prvu i knjigu smo odlučili kupiti. Već na prvo listanje bilo nam je jasno kako smo potrošenih 11,95 eura prilično dobro uložili. Naime, riječ je o kuharici koja se, logično, u potpunosti fokusira na povrće, i to na 25 najpoznatijih vrsta.
Brooks je knjigu napisala tako da čitatelju predstavi najbitnije informacije o svakoj vrsti povrća, od nutritivnih vrijednosti, preko nabrajanja sorti do načina obrade i skladištenja, a predlaže i recepte koji mogu poslužiti kao inspiracija za doručak, ručak ili večeru. Knjiga tako sadrži više od 100 jednostavnih i svakodnevnih, ali kreativnih recepata za zdravije obroke koji vam mogu pomoći da i u svojoj kuhinji na još jednostavniji način smisleno kombinirate namirnice i spajate okuse.
Posebno su nam se svidjeli recepti za korijen celera pečen u tijestu, prejednostavne hrskave šparoge, slasnu cvjetaču u corn flakesu iz pećnice i bruskete od zelene salate. Odlično nam izgleda i Celijin recept za pitu od tikvica na grčki, tjesteninu sa špinatom i košarice od jaja s potočarkom.
Cijena kuharice "Superpovrće" u našim knjižarama inače se kreće između 23 i 24 eura, a na stranicama Mozaik knjige trenutno je za popustu i koštat će vas svega 11,95 eura, što je svakako dobra vrijednost za novac ako i inače inspiraciju volite potražiti u kuharicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....