RECENZIJA RESTORANA

Hrana u Carpacciu nije revolucionarna,ali ima razloga zašto je turbo popularan,servis je sjajan

Interijer restorana Carpaccio

 Privatna Arhiva
Posjetili smo jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana, a u nastavku slijede naši dojmovi

Carpaccio je jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih restorana u Zagrebu. To jednostavno može zaključiti svatko tko šeće Teslinom ulicom poslije 18 sati i usputno pogleda kroz prozor restorana. Carpaccio je gotovo uvijek dobro popunjen. Naravno, za to postoji nekoliko razloga. Za početak, ima pozitivan renome koji ne jenjava, a temelji se na izvrsnom servisu, vrlo obilnim porcijama, dobrim namirnicama i vinskoj karti.

Ranu večeru započeli smo zapečenom juhom od luka i špagetima aglio e olio. Ta je tjestenina dobar primjer za provjeru razine kuhanja u restoranu jer, iako je riječ o naizgled vrlo jednostavnom jelu, nije ga lako napraviti kako treba.

image

Juha od luka iz restorana Carpaccio

Privatna Arhiva
image

Spaghetti aglio e olio

Privatna Arhiva

Cucina povera

Glavni su sastojci ovog klasika cucine povere dobro maslinovo ulje i češnjak koji treba zadržati slatkoću. To je izazovno postići jer ako češnjak pržite predugo ili ne pogodite temperaturu termičke obrade, on će pustiti gorčinu, što nije poželjno. Također, on bi po pravilu trebao zadržati svijetlu boju, "nijansu najsvjetlijeg zlata", kako navode talijanski izvori. Za kraj, poseban štih jelu daje peperoncino koji je u ovoj verziji izostao. Špageti su bili kuhani al dente, češnjak je bio sladak i aromatičan, a prije posluživanja konobar nam je naribao svježi sir Grana Padano. Jedina je zamjerka upravo izostanak pikantnosti peperoncina. Juha od luka nije bila toliko uspješna, ali sve upućuje na pogreške koje su potpuno normalne i razumljive u poslu. Jednostavno, bila je preslana.

image

Hobotnica kao glavno jelo koju služe u restoranu Carpaccio

Privatna Arhiva

Besprijekoran servis

Za glavno jelo naručili smo hobotnicu s krumpirom i povrćem te po preporuci konobara biftek s umakom od taleggio sira. Obje porcije bile su izuzetno obilne. Biftek je bio pečen medium rare/medium, slastan i sočan, povrće je bilo korektno, a slasti i sočnosti pridonio je i umak. Hobotnica je bila vrlo mekana, krumpir kremast, iako je ukupan dojam nešto slabiji od mesnog jela jer joj je nedostajalo začina koji bi podigli ovo, inače korektno jelo.

image

Privatna arhiva

Privatna Arhiva

Za desert smo uzeli semifreddo i tiramisu, koji je izvrstan. Podatna krema od mascarponea punog okusa i espresso kojim konobar prelije tiramisu pred vama izaziva osjećaj zadovoljstva kao kad u dominu razrušite sve pločice jednim potezom.

image

Privatna arhiva

Privatna Arhiva
image

Sjajan tiramisu koji vrijedi probati ako još niste

Privatna Arhiva

Vinska karta je raskošna, imaju dobar izbor vina na čaše i svatko bi morao ondje naći nešto za sebe. Ono najbolje u Carpacciu je servis. Ophođenje s gostima je vrlo vješto, nenametljivo i profesionalno. Sjediti u centru grada u šarmantnom prostoru punom gostiju vrlo je ugodno. Što se tiče cijena, spaghetti koštaju 87 kuna, juha od luka 43, biftek 185, hobotnica 190, tiramisu 40, a čaše vina platili smo između 35 i 45 kuna.

Hrana: 7/10
Usluga: 10/10
Ambijent: 9/10
Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:28