Svake godine kada krenu prve divlje šparoge, ubrzo počne prava pomama i potraga za njima, prvo po šumama, zatim po tržnicama kako bismo napokon isprobali neki novi recept, a onda i po restoranima koji su se opskrbili tim prvim i najslađim izdancima. Pročešljali smo društvene mreže kako bismo pronašli koji su restorani odlučili iskoristiti sezonu šparoga kako bi Zagrepčanima i njihovim gostima ponudili različite izvedbe popularnih jela s tom namirnicom, što s divljim, a što s vrtnim primjercima.
Prošetate li centrom Zagreba, možete se zaputiti na nekoliko provjerenih mjesta i nećete ostati gladni. Samo u Teslinoj ulici nalazi se odličan izbor lokacija, od popularnog Vinodola u kojem su ih nedavno nudili uz hrskave raviole do Carpaccia u koji možete svratiti na tanjur ukusne tjestenine sa šparogama ili mnogima omiljenu fritaju. Na tom se potezu nalazi i Theatrium by Filho u kojem, osim rižota ili špageta sa šparogama i škampima nude i 50 dana odležan ramstek uz dodatak divljih šparoga. S druge strane chefica Katarina Vrenc u obližnjem Sopalu koristi šparoge u jelu sa sabljarkom koju poslužuje s divljim šparogama, maslačkom i srijemušom. Ako ste krenuli prema Dolcu, ekipa iz restorana Pod zidom ugostitelja Borne Janeša nudi sezonski rižoto s kremom i uljem od medvjeđeg luka, dok ćete u Broomu 44 s njima naći slani galette.
Jela sa šparogama nude i Vodnjanka u Gundulićevoj te Baltazar na Novoj vesi, a prošećete li do Dubravkinog puta, okrjepu potražite u tanjuru guste juhe od divljih šparoga sa žumanjkom i crème fraîche, kao i samim šparogama u umaku od divljih šparoga s limunom i bademom. Prijeđete li preko Save i zaputite li se u Il Secondo, možete probati domaću tjesteninu sa šparogama i kozicama ili pak pikantnu piletinu na salati od divljih šparoga, potočarke, matovilca i rotkvica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....