Kao da ovaj tjedan ne može biti dovoljno stresan! Već danima pričam samo o tome kako moram kupiti svu silu sastojaka i namirnica da priredim bar dva kolača što je nula naprama 18 vrsta koje su moje majka i baka pekle svakog, ali baš svakog Uskrsa. Moj najdraži kolač je tiramisu, a teta me učila već sto puta pripremati, ali bezuspješno, očito sam potpuni antitalent i vrijeme je da se pomirim s time. Osim toga, da priznam teti da nemam taj neki poseban liker kod kuće i da sam samo pomislila raditi tiramisu bez toga proglasila bi me ludom! Ipak, pronašla sam recept za super brzi tiramisu koji je moguće napraviti duplo brže za duplo manje novaca, što je dodatan plus budući da sam previše potrošila na pojačala i pedale za gitaru prošli tjedan. Šaljem frendu poruku jer je on već testirao kremu da čujem dojmove da li je doista tiramisu ludo kremast.
Filip se već ozbiljno „navukao” na taj kremasti tiramisu za koji je potrebno doslovno nekoliko minuta pripreme i par sati hlađenja u frižideru i sad ga nosi na svako druženje. Potvrđuje mi da, ovo doista ne mogu upropastiti i nek se konačno odvažim na pripremu svog uspješnog prvog tiramisua.
Kupila sam piškote, zakuhala kavu, pripremila kakao i bacila se na čitanje uputa. Za manje od minute složila sam tiramisu kremu baš kakvu sam pokušavala bezuspješno „dobiti” nebrojeno puta do sad. Wow! Ovo bi moglo funkcionirati! Složila sam tiramisu prema uputama, ostavila ga u hladnjak prije odlaska na posao i sumnjičavo ga otišla provjeriti kad sam stigla kući. Nisam odoljela, kušala ga i oduševila se! Odluka je pala, bacam se na gledanje Netflixa uz hladan i kremast tiramisu, a sutra ću napraviti drugi!
Na jutarnjoj kavi slavodobitno pričam kolegama o svojim novim kulinarskim pothvatima, a u jednom trenu me prekine Marina, kako ju je suprug Luka iznenadio genijalnom pannacottom.
- Na kraju večere, mislila sam da se Luka diže od stola kako bi zajedno pospremili stol nakon večere i taman da ću skloniti prljave tanjure, kad se preda mnom stvori pannacotta s malo borovnica i jagoda. Sumnjičavo probam, a kad ono, predobra glatka svilenkasta krema baš kakvu pamtim iz jednog malog preslatkog kafića u Italiji gdje smo sjeli umorni nakon šopinga.
Pannacotta mi se čini kao pun pogodak i šaljem Luki poruku da mi objasni kako je to napravio. Šalje mi screenshot pakiranja vizualom vrlo sličnog tiramisu kremi koju sam jučer pripremila i kaže: „Top je! Sve je bilo gotovo u nekoliko minuta!”
Dan prije dolaska mame i tete, otišla sam na probu s bendom i dečkima donijela pannacotte da na njima testiram uspješnost. Naravno, ubili su me od zafrkancije kako nema šanse da to valja, ali kad su probali, nastao je tajac! Sutradan sam pripremila i tiramisu i pannacottu majci i teti! Ovog puta sam tiramisu napravila s petit beurre keksima kako bih napravila neku svoju varijantu poznatog talijanskog klasika. Oduševile su se, ali recept im nisam htjela otkriti, svaki kuhar mora imati neke svoje male tajne!
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Dukatom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....