Napokon

Duplo brža i duplo jeftinija priprema omiljenih kolača je upravo ono što trebamo ovog tjedna

 Vanesa Pandzic/Cropix
Wow! Ovo bi moglo funkcionirati! Složila sam tiramisu prema uputama, ostavila ga u hladnjaku prije posla, a kad ono - savršenstvo

Kao da ovaj tjedan ne može biti dovoljno stresan! Već danima pričam samo o tome kako moram kupiti svu silu sastojaka i namirnica da priredim bar dva kolača što je nula naprama 18 vrsta koje su moje majka i baka pekle svakog, ali baš svakog Uskrsa. Moj najdraži kolač je tiramisu, a teta me učila već sto puta pripremati, ali bezuspješno, očito sam potpuni antitalent i vrijeme je da se pomirim s time. Osim toga, da priznam teti da nemam taj neki poseban liker kod kuće i da sam samo pomislila raditi tiramisu bez toga proglasila bi me ludom! Ipak, pronašla sam recept za super brzi tiramisu koji je moguće napraviti duplo brže za duplo manje novaca, što je dodatan plus budući da sam previše potrošila na pojačala i pedale za gitaru prošli tjedan. Šaljem frendu poruku jer je on već testirao kremu da čujem dojmove da li je doista tiramisu ludo kremast.

Filip se već ozbiljno „navukao” na taj kremasti tiramisu za koji je potrebno doslovno nekoliko minuta pripreme i par sati hlađenja u frižideru i sad ga nosi na svako druženje. Potvrđuje mi da, ovo doista ne mogu upropastiti i nek se konačno odvažim na pripremu svog uspješnog prvog tiramisua.

Kupila sam piškote, zakuhala kavu, pripremila kakao i bacila se na čitanje uputa. Za manje od minute složila sam tiramisu kremu baš kakvu sam pokušavala bezuspješno „dobiti” nebrojeno puta do sad. Wow! Ovo bi moglo funkcionirati! Složila sam tiramisu prema uputama, ostavila ga u hladnjak prije odlaska na posao i sumnjičavo ga otišla provjeriti kad sam stigla kući. Nisam odoljela, kušala ga i oduševila se! Odluka je pala, bacam se na gledanje Netflixa uz hladan i kremast tiramisu, a sutra ću napraviti drugi!

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

Na jutarnjoj kavi slavodobitno pričam kolegama o svojim novim kulinarskim pothvatima, a u jednom trenu me prekine Marina, kako ju je suprug Luka iznenadio genijalnom pannacottom.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

- Na kraju večere, mislila sam da se Luka diže od stola kako bi zajedno pospremili stol nakon večere i taman da ću skloniti prljave tanjure, kad se preda mnom stvori pannacotta s malo borovnica i jagoda. Sumnjičavo probam, a kad ono, predobra glatka svilenkasta krema baš kakvu pamtim iz jednog malog preslatkog kafića u Italiji gdje smo sjeli umorni nakon šopinga.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

Pannacotta mi se čini kao pun pogodak i šaljem Luki poruku da mi objasni kako je to napravio. Šalje mi screenshot pakiranja vizualom vrlo sličnog tiramisu kremi koju sam jučer pripremila i kaže: „Top je! Sve je bilo gotovo u nekoliko minuta!”

Pet minuta pripreme za nježnu panna cottu

Pripremite sastojke koji su vam potrebni: 1 pakiranje panna cotta kreme i malo bobičastog voća po želji

Pakiranje panna cotta kreme otvorite i izlijte u prigodan lonac pa na niskoj vatri zagrijte uz kontinuirano miješanje oko 2 minute.

Kremu izlijte u prigodne kalupe i pustite da se ohladi nekoliko sati u hladnjaku.

Prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem po želji.

Dan prije dolaska mame i tete, otišla sam na probu s bendom i dečkima donijela pannacotte da na njima testiram uspješnost. Naravno, ubili su me od zafrkancije kako nema šanse da to valja, ali kad su probali, nastao je tajac! Sutradan sam pripremila i tiramisu i pannacottu majci i teti! Ovog puta sam tiramisu napravila s petit beurre keksima kako bih napravila neku svoju varijantu poznatog talijanskog klasika. Oduševile su se, ali recept im nisam htjela otkriti, svaki kuhar mora imati neke svoje male tajne!

Pet koraka do savršenog tiramisua

Pripremite sastojke koji su vam potrebni: 1 pakiranje tramisu kreme, 1 pakiranje piškota ili pakiranja petit beurre keksa, 2 šalice espressa, kakao za posipanje

Pakiranje tiramisu kreme otvorite, a zatim sadržaj stavite u veliku posudu.

Miksajte kremu tridesetak sekundi dok ne postane nježno kremasta.

U pleh za pečenje posložite jedan red piškota ili petit beurre keksa. Prelijte ih s pola količine espresso kave (tek dovoljno da dobiju "šmek").

Iskoristite pola količine tiramisu kreme i pažljivo premažite kekse za ponovite postupak da bi na vrhu sve posuli kakaom u prahu.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Dukatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:14