KAKVE SU CIJENE?

Dobra atmosfera na splitskoj peškariji dan prije Badnjaka, u ponudi i zubatac od 10,5 kila

 Nikola Vilic/Cropix
Slobodna Dalmacija piše kako na splitskoj peškariji dan prije Badnjaka vlada više nego dobra atmosfera

Dan prije Badnjaka, kada je komad dobre ribe najtraženija namirnica u gotovo cijeloj zemlji, iz Slobodne Dalmacije zaputili su se na splitsku peškariju. Kako su napisali, cilj je bio provjeriti kako se Splićani pripremaju za dan uoči Božića, a zaključak nakon obilaska ribarnice, kako pišu, bio je da je cijeli grad itekako spreman za blagdanske gušte.

image
Nikola Vilic/Cropix

Istaknuli su i dio ponude pa su tako napisali kako se cijena raže kreće se oko 70-80 kuna, kilu škampa dobit ćete za 80-ak kuna, a oslića za 50 do 60 kuna. Trlju možete nabaviti po cijeni od 30 do 60 kuna, kilu kozica po 40 kuna, a škarpinu od 80 do 200 kuna. Ipak, kako piše Slobodna Dalmacija, pobjednik dana svakako je zubatac od 10,5 kilograma koji se danas na splitskoj peškariji prodavao u komadu za 1700 kuna. Prodavač je za Slobodnu Dalmaciju komentirao kako je uvjeren da su kupci više nego zainteresirani.

"Fala Bogu da će otić, nijedan se do sada nije bacija", rekao je.

image
Nikola Vilic/Cropix

Na kraju, kako piše Slobodna Dalmacija, trenuci na splitskoj peškariji nešto su što se jednostavno mora doživjeti, a blagdansko vrijeme svakako je dobar povod da se i sami zaputite po svježu ribu.

"Šušur, vika, zezancija na račun drugih, pa i psovke sastavni su dio ove žile kucavice Splita grada. Kako bi na pravi način doživjeli mediteranski način života, čak i turisti prilikom posjeta gradu pod Marjanom obilaze ribarnicu i upoznaju sve njene otkačene i živopisne likove koji se rijetko gdje drugdje mogu vidjeti. I svima im je to zanimljivo i simpatično, nigdje drugdje viđeno, dođu sa svojim fotoaparatima i 'škljocaju' kamene banke, ribu koja se nudi na izvol’te i ljude koji ih dozivaju već s ulaznih vrata govoreći kako je njihov mol il srdela najlipša", piše Slobodna Dalmacija.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:31