Četri lica običnog maslaca

Kako napraviti aromatični maslac?

piše: Sunčana Barušić

sniam: Vjekoslav Skledara

U maslac sobne temperature, umiješajte sol te suhe i sjeckane svježe začine. Obikujte valjak, omotajte folijom i stavite u zamrzivač. To je cijela mudrost kako napraviti jako aromatični maslac. Kombinacija je doista bezbroj budući da možete staviti bilo koje začine koji vam padnu pod ruku te pustiti maštu na volju i osmisliti neke nove. Primjerice, svježa metvica i bosiljak ili metvica i chilli papričica, možda dodati timijan ili kadulju ili se pag poigrati curryjem i listićima kopra pa imate savršeno hladno predjelo prije indijskog curryja.

Svakako isprobajte maslac s karameliziranim lukom, a njime možete nadjenuti i kruh !

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. studeni 2024 20:27