Rezervirajte termin za rosé

Bliži se 11. izdanje festivala Pink Day Zagreb posvećenog domaćim i stranim ružičastim vinima

Jedini hrvatski festival ružičastih vina i ovoga puta uključuje bogat i raznolik program s čak osam radionica i masterclasseva.

U subotu, 20. travnja u zagrebačkoj Laubi održat će se 11. izdanje festivala Pink Day, na kojem će posjetitelji moći kušavi više od 150 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske i drugih zemalja. Na festivalu će biti prisutni i izlagači maslinova ulja u sklopu programa „Green in Pink“, kao i izlagači posvećeni koktelima koji čine "Pink Mixology" dio festivalskog programa i koji će posjetiteljima spremati ružičaste koktele.

image
Rene Karaman

Direktorica i osnivačica Pink Day Zagreb festivala Sanja Muzaferija u predstavljanju programa na nedavno održanoj konferenciji za novinare istaknula je da je ovogodišnja zemlja partner festivala Mađarska te se prisutnima obratio i kulturni ataše u Hrvatskoj Mađarskog kulturnog centra – Instituta Liszt, Thuróczy Zoltán, a uz njega okupljenima se u ime Hrvatske turističke zajednice obratila Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda.

image
Rene Karaman

Jedini hrvatski festival ružičastih vina pripremio je i ovoga puta bogat i raznolik program s čak osam radionica i masterclasseva, koji će biti održani i u tjednu prije festivala, odnosno 16. i 17. travnja. Masterclass „Roséi novog svijeta“ zakazan je za 16. travnja u Bornstein wine baru, a 17. travnja slijedi nekoliko izvrsnih radionica u Mađarskom kulturnom centru - Institut Liszt na Europskom trgu: Masterclass „Mađarski roséi“, radionica “Elegancija roséa: vina Belje i slastice u društvu Roberta Hromalića“ te radionica „Sve o jednoj čaši“.

Tijekom festivala 20. travnja i u Laubi će biti održano nekoliko radionica: radionica „Maslinova ulja“, zatim masterclass „All About Rosé: Katherine Cole“ koji će održati posebna gošća Katherine Cole koja stiže iz Amerike, a koja je svojom knjigom „Rosé All Day“ pokrenula svojevrsnu svjetsku „ružičastu vinsku revoluciju“. Radionica „Pink mixology“ bavi se pink koktelima, a u tu je i zanimljiv okrugli stol „10 godina vrhunskog maslinarstva u Hrvatskoj“, koji moderira poznata „lovkinja“ Morana Zibar.

image
Marko Miščević/Cropix

Pink Day Zagreb festival će i ove godine nagraditi najljepša izlagačka mjesta. S obzirom na to da se festival održava u Laubi – kući za ljude i umjetnost, gosti tijekom festivala bit će Kolekcionart.com digitalna platforma na kojoj se zaljubljenici u umjetnost u bilo kojem trenutku, bilo gdje se nalazili, mogu upoznati s mnogo mladih hrvatskih umjetnika i u nekoliko koraka kupiti njihova umjetnička djela koja im se zatim dostavljaju na kućnu adresu. Kolekcionart ima i galeriju u Zagrebu, a priprema zanimljivu mini izložbu za subotu i Pink Day festival.

Više informacija o radionicama i prijava na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a sve o rasporedu festivala, izlagačima i partnerima na društvenim mrežama Pink Day - Instagram i Facebook profilu, kao i na službenoj stranici festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:55