To se ne propušta

Advent na Esplanadinoj terasi nikad nije zvučao bolje, dolaze vodeći chefovi, a Vid Nikolić predstavlja novi restoran

 Sandro Sklepić
Ana Grgić Tomić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Deni Srdoč samo su neki od ‘krivaca‘ zašto ćemo se ovih blagdana okupljati na, po mnogima, najljepšoj zagrebačkoj terasi

Na najljepšu terasu u Zagrebu i ovoga će prosinca useliti blistava kozmopolitska blagdanska manifestacija. FOOLING AROUND u trećoj godini gostovanja na terasi Oleander hotela Esplanade predstavlja Sparkling Edition u kojem će od 1. prosinca do 1. siječnja 2024. moći uživati svi željni dobrog društva i nezaboravnog provoda u blagdanskom ozračju.

FOOLING AROUND: Sparkling Edition ukrašava zagrebački advent blještavo uređenom lokacijom, bogatim glazbenim programom, gastro kreacijama najpoznatijih hrvatskih chefova te bogatom ponudom pjenušaca kojima se nazdravlja godini u odlasku.

image
Press

Ovogodišnje izdanje ovog adventskog festivala svojim će kreativnim gourmet konceptom obogatiti Ana Grgić Tomić, višestruko nagrađivana Esplanadina chefica s posebnim priznanjem Svjetske gastronomske organizacije i zelenom Michelinovom zvjezdicom za održivi koncept restorana Zinfandel‘s. Ana sa svojim timom treći put zaredom "nastupa" na Fooling Around street sceni i donosi slasna jela poput crostate s bakalarom i vrućih kroketa s kulenom, a tu su i Esplanadine štrukle, koje ne silaze s liste obožavanih jela.

Chef Deni Srdoč, koji je dobio Michelinove zvjezdice za dva restorana, ekskluzivno će tijekom FOOLING AROUNDA zagrebačkoj publici ponuditi svoja kreativna jela s potpisom, inače dostupna gostima Hidden wine bistroa u Rijeci. Burgere i janjeći pita bread te morski hot dog servirat će uz neočekivano zabavne priloge.

Street food koncept by Mario Mandarić, La Porchetteria, inspiriran je talijanskim porchetta sendvičima koji je pripremio ovaj chef s velikim međunarodnim iskustvom, danas glavni chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom.

Chefovi Matija Bogdan & Marko Palfi, potaknuti prošlogodišnjom suradnjom nastavljaju sa sada već provjereno uspješnom fuzijom svojih kulinarskih vještina. Ova dva vrhunska chefa predstavit će koncept baziran na bliskoistočnoj kuhinji, koji će posebno oduševiti ljubitelje raznih začina.

Vid Nikolić, na domaćoj gastro sceni prepoznat kao najveći autoritet u svijetu azijske kuhinje, premijerno će predstaviti dio ponude kojom će najaviti KIYOMI - novi restoran i bar u srcu Zagreba, jedinstvenog ambijenta, posvećen okusima i gastronomiji sa stilom.

Chefu Mati Jankoviću uspjelo je kroz njegov popularni Institut za kobasice jedno od najpopularnijih adventskih jela pretvoriti u pravi gastronomski užitak. I ove godine gosti će uživati u najfinijim ručno rađenim kobasicama po njegovoj recepturi u kombinaciji s posebno osmišljenim prilozima.

image
Sandro Sklepić

Neodoljivu kompoziciju ponude sedam gastro kućica zaokružuje omiljena, tradicionalna, opjevana dalmatinska delicija. Fritula. Čiji će potpis nositi fritula? Onoga koji ju je opjevao. Fritula by Grašo, ostaje najglasnija, a premijerno ovog adventa, i uronjena u neočekivane okuse.

Nema boljeg trenutka u godini od prosinačkih dana za nazdraviti svemu iza i ispred nas, a uz najbogatiji izbor hrvatskih i svjetskih pjenušaca na FOOLING AROUND: Sparkling Edition gosti festivala će se ugrijati uz tople koktele i ekskluzivnu selekciju pića na Bubble baru.

Adventsku čaroliju ispunjenu neodoljivim mirisima i okusima koje će širiti ova gastro kompozicija, zaokružit će bogat glazbeni program kojemu je cilj širiti blagdansku vibru, rasplesati i raspjevati nastupima Novih Fosila, Swingersa i Soul Fingersa. Dvije su večeri rezervirane za nastupe sjajnih tribute bendova: Abba Real Tribute Band i Dino Dvornik Tribute, a uz koncertne nastupe za trajno dobru atmosferu bit će zaduženi brojni popularni DJ-i zagrebačke klupske scene.

Otvorenje FOOLING AROUND: Sparkling Edition je 1. prosinca u 17 sati, a festival će biti otvoren svaki dan od 12 do 22 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:43