Nebrojeno je mnogo napitaka koje možemo napraviti od kave, ali ništa manji nije ni broj deserata. Donosimo vam ukusan recept za tortu s orasima i kavom koju će vaši ukućani obožavati.
Trebat će vam:
Za biskvit:
225 g ulja 100 g oraha, nasjeckanih 225 g smeđeg šećera 1 žličica praška za pecivo prstohvat soli 225 g glatkog brašna 2 žlice instant espressa rastopljenog u 2 žličice vruće vode 4 jaja |
Za kremu:
2 jajeta 220 g šećera u prahu 250 g maslaca 70 g krem sira 3 žličica ekstrakta kave 2 žličica instant espressa rastopljenog u 1 žličici vruće vode |
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Namastite lim za tortu. Za biskvit, prvo pomiješajte prašak za pecivo, sol i brašno. Dodajte ulje jaja, orahe, šećer i espresso. Sve dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu stavite u protvan za torte i pecite oko 60 minuta na 180 stupnjeva. Nakon što je bikvit pečen, ohladite ga. Dok se biskvit hladi, napravite glazuru. Jaja i šećer rastopite na parnoj kupelji. Miješajte cijelo vrijeme kako vam se jaja ne bi zgrušala, oko 5 minuta. Maknite s kupelji i ubacite maslac, krem sir, ekstrakt kave i espresso. Glazuru ohladite oko 2 sata, da očvrsne. Nakon što se biskvit ohladio, prepolovite ga po širini. Trećinu glazure rasporedite po donjem biskvitu. Na nju stavite drugi dio biskvita. Ostatak glazure rasporedite po cijeloj torti. Dekorirajte s malo sjeckanih oraha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....