A tako jednostavno

Ovo nam nikad ne bi palo na pamet: Jako kul ideja za jestivi novogodišnji poklon

Kombinacija u kojoj smo nekada uživali za doručak sada je inspiracija za predobar jestivi poklon

Nedavno smo na Instagram profilu inspirativne Caroline Gelen, Rumunjke s američkom adresom i kreatorice recepata, naletjeli na genijalnu ideju za jestivi poklon. Budući da je Božić iza nas, učinila nam se kul poklonom koji možemo pokloniti prijateljima kod kojih ćemo ove godine dočekati novu, 2024. godinu.

Priprema je prilično jednostavna, sve što vam treba su dva sastojka, med i maslac, a izgleda toliko efektno da će vjerojatno svi ostati više nego ugodno iznenađeni. Riječ je o teglicama s maslacem i medom koje se rade tako da se maslac sobne temperature izmiksa u pjenastu kremu, stavi se u slastičarsku vrećicu, a zatim se rasporedi po stijenkama staklenki.

Staklenke je potom potrebno staviti na hlađenje kako bi se maslac stisnuo i ostao na mjestu, a potom ih napuniti medom. Odlična ideja je, a to savjetuje i sama Carolina, koristiti slani maslac, a mi bismo dodali i domaći, što kvalitetniji med.

Kada staklenku odlučite pokloniti dragim ljudima, savjetujte im da je drže u hladnjaku, a mješavinu mogu koristiti uz kruh ili američke palačinke, za jednostavan, a ukusan doručak, kao dodatak marinadama ili za premazivanje, primjerice, piletine prije pečenja... Uz staklenku uvijek možete priložiti i karticu s uputama za korištenje i podacima o sastojcima koje ste koristili, a još bolja ideja mogla bi biti ovaj slatki poklon darovati uz svježe ispečeni (sourdough) kruh. Nekad su najjednostavniji (i jestivi) pokloni oni najbolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 03:10