Što darovati gurmanu?

Od ljutih umaka do pizza-kamena, odlični darovi do 30 eura koje možete staviti pod bor

Među svojim najmilijama imate osobe koje se najviše razvesele kada dobiju nešto za pojesti i popiti? Odlično!

Nakon što ste popisali sve foodieje koje želite ove godine razveseliti nekim jestivim znakom pažnje, otkrili ste da imate budžet od maksimalnih 30 eura po osobi? Nema problema, u nastavku smo izdvojili nekoliko zabavnih ideja koje vrijedi razmotriti, a zadovoljit će različite vrste gurmana. Od ukusnih fermetiranih napitaka, preko u kuhinji korisnih predmeta pa do ljutih umaka raznih okusa, sigurni smo da ćete pronaći nešto za svakoga. Tražite li još ideja, bacite pogled i na popis darova za koje treba izdvojiti i manje od 15 eura!

image
Fotostorm/Getty Images

POKLONI DO 30 EURA

Kocha kombucha - okus Holiday Harmony

Cijena: 11,94 € (6 komada) + dostava ovisno o lokaciji
Gdje kupiti: web stranica Kocha Kombucha

Za sve koji ne žele konzumirati alkohol tijekom blagdana odlična alternativa su razni okusi kombuche, blago bridećeg napitka na bazi fermentiranog čaja. Kocha kombucha dolazi u bočicama od 330 ml, u kojima spajaju okuse slatke naranče, fine zimske začine kao što je cimet, suptilnu ljutinu koju daje đumbir te miris i boju hibiskusa. U rangu poklona do 30 eura nalazi se i paket od 6, ali i od 12 komada pa imate izbor.

image

Kocha Kombucha - okus Holiday Harmony

Privatna arhiva

Leko, Kavijar gacke kalifornijske pastrve

Cijena: 19,90 €
Gdje kupiti: Mrkvica

Pakiranje ovog lijepog, sočnog i bogatog kavijara od kalifornijske pastrve s gackih ribnjaka razveselit će sve gurmane. Odlično se slaže s kremastim sirevima neutralnog okusa, a možete ga poslužiti na brusketama kao predjelo. Među najboljima koje smo probali u Hrvatskoj.

image

Leko, kavijar gacke kalifornijske pastrve

Vedran Peteh/Cropix

Chozen, Gingerman čokolada

Cijena: 21 €
Gdje kupiti: web stranica Chozen

Tko voli čokoladu i sve njene izvedenice, Dražen Zeljković je spremio savršenu božićnu slasticu - simpatičnog đumbirka ili gingermana! U Chozen manufakturi svakog gingermana izrade ručno i ukrase drugačije, što znači da možete dobiti jednog nasmijanog, ljutog, brkatog… U svakom slučaju će prvo nasmijati osobu kojoj ga poklanjate. U pripremi koriste pečene hrvatske lješnjake ekološkog podrijetla od kojeg rade punjenje nalik na mousse, a u sve su dodali i omiljene začine koji se tipično dodaju u smjesu za kekse đumbirke.

image

Chozen gingerman

Chozen

Volim ljuto, Umijeće Ljutine Xmas Edition poklon paket

Cijena: 23,95 € + 3,95€ za dostavu
Gdje kupiti: web stranica Volim ljuto

Ako među ukućanima i prijateljima imate nekoga tko voli isprobavati razne ljute umake, ovaj je poklon paket idealno rješenje jer sadrži čak devet različitih okusa tekuće ljutine. Među ovim umacima možete naći sve razine intenziteta, kao i brojne limitirane inačice poput kombinacija s bundevom, jabukama, začinima poput cimeta, kardamoma i muškatnog oraščića, umakom od soje, kupusom i tako dalje. Sve su bočice zapremnine od 20 ml, dostavu u Hrvatskoj vrše većinom unutar dva dan.

image

Volim ljuto, Umijeće Ljutine Xmas Edition poklon paket

Volim ljuto

Kamado kamen za pečenje pizze

Cijena: od 14 do 29 €
Gdje kupiti: web stranica Kamado.hr

Okrugli kamen za pečenje pizze, izrađen od pečene gline, osmišljen je kao dodatak za roštilje Kamado, no odlično funkcionira i u klasičnoj pećnici. Promjera su od 230 do 420 mm, pa pripazite koji birate kako bi odgovarao klasičnoj pećnici. Prilikom pečenja stvara se efekt krušne peći, a rezultat su ukusne domaće pizze.

image

Kamado kamen za pečenje pizze

Kamado
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:50