Štedi nam novac

Ova žena otkrila je gdje drži kruh kako bi ostao svjež i do tri tjedna!? Svi koji su probali, kažu da djeluje

 Yulia Khvosch/Getty Images
Ako i vi držite kruh u za to predviđenoj kutiji ili vrećici u kojoj ste ga kupili i ljuti vas što već sutradan nije za jelo, možda vam ovaj trik bude od koristi

S obzirom na to da cijene u trgovinama i pekarama naočigled rastu iz dana u dan, svi gledamo kako uštedjeti. A jedna od svakodnevnih stavki u našem kućnom proračunu je definitivno i kruh, koji nerijetko ne pojedemo odmah cijeli, pa ga sutradan, ako ne radimo prženice, mrvice ili krutone - bacamo.

Što sve možete sa starim kruhom, pročitajte ovdje!

Zbog toga što gotovo svi imamo, kad je kruh u pitanju, isti problem, jednu su ženu prozvali genijem zbog njezina načina čuvanja kruha, koji na taj način ostaje svjež i do tri tjedna!?

Naime, mnogi drže kruh u onoj nespretnoj kutiji za kruh koja nam uglavnom smeta u kuhinji, neki ga čak ostave u škarniclu ili škartocu kako ih je poslužen u pekarnici ili, pak, u najlonu kako ga pakiraju u trgovinama. Međutim, TikTok korisnica Sammar Charif kaže da to nije najbolji način da kruh duže traje.

image
Yulia Khvosch/Getty Images

Sammar, koja ima više od 3,4 milijuna pregleda na svojim videima, za čuvanje kruha koristi mikrovalnu pećnicu, piše Mirror.

"Ljudi me nazivaju čudakinjom kad vide da mi je kruh u mikrovalnoj peći, ali gledajte, to ga održava svježim", govori u videu koji je objavila na svom TikTok profilu @sammar_.

"Tako mi traje dvostruko duže. Ovom kruhu istekao je rok prije otprilike tjedan dana, no nema nimalo plijesni", ispričala je i dodala da joj trebaju čak tri tjedna da pojede kruh, jer zapravo, otkako ga drži u mikrovalnoj, tako dugo traje.

Njezini brojni pratitelji koji su pogledali ovaj TikTok video, tvrde da su ga i isprobali, a nju su prozvali genijem. "Ja sam svoj kruh stavila u mikrovalnu, jer uopće nemam kutiju za kruh i zaista djeluje", napisala joj je jedna pratiteljica.

"Istina! Ostavio sam kruh u mikrovalnoj u kamperici za odmor… još prošle sezone. Nema plijesni. Tako je mekan", dodao je drugi.

"I ja radim isto, čak ne koristim mikrovalnu ni za što drugo", istaknuo je treći, dok se jedan samo složio sa svima: "Ovo je tako genijalno!"

Razlog zašto kruh ostaje toliko svjež ako ga čuvamo u mikrovalnoj niti je objasnila ona, niti je objasnio autor članka ovog britanskog medija, no možemo pretpostaviti kako je razlog to što u mikrovalnu ne prodire zrak kao što mu je kruh izložen ako ga čuvamo u za to predviđenoj kutiji ili vrećici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:48