Ispravan način

Možda ste cijelo vrijeme krivo cijedili tjesteninu: ovaj trik nekima je ‘otkrivanje tople vode‘, a nekima će biti otkriće

 Inaox/Getty Images
U moru savjeta koji su preplavili internet, nerijetko možemo vidjeti neke koji su našim precima bili "normalni", dok su se u novije vrijeme izgubili, ovo je jedan od njih

Kad pričamo o receptima, a posebno kad opisujemo kako pripremamo jela s tjesteninom, neizbježno je spomenuti da smo tjesteninu nakon kuhanja i ocijedili. To obično znači da smo cjedilo stavili u sudoper, a potom u njega malo pomalo izlijevali sadržaj lonca u kojem smo kuhali paštu. Ili krumpir, prokulice i drugo povrće.

Međutim, to nije i jedini, a nikako ni najjednostavniji način cijeđenja namirnica nakon kuhanja. I dok će neki tjesteninu cijediti na opisani način, drugi će koristiti samo poklopac lonca kroz koji će, dok je samo malo odmaknut da pravilno zatvara posudu, procijediti vodu. Međutim, postoji i treći način koji vam može poslužiti ako kod kuće imate pravo cijedilo s drškama koje stane u lonac, kakvo su imale naše bake i mame.

Stariji među nam, stoga, sasvim sigurno znaju kako je s takvim cjedilom lako baratati i kako se ono koristi tako da se stavi u lonac na kuhanu tjesteninu ili povrće i potom lako ocijedi bez da vam tjestenina, a posebno špageti, bježe iz posude.

Međutim, pokazalo se kako mnogi to ne znaju, pa je TikTokerica koja se predstavlja kao @tiger_lee_uk i koja inače objavljuje korisne trikove u kućanstvu, zadivila svoje pratitelje ovim kuharskim trikom te prikupila više lajkova na ovu objavu nego što to inače uspije svojim dobrim savjetima.

Kako je vidljivo iz videa, počela je tako što je ocijedila tjesteninu na uobičajeni način, koji smo spomenuli na početku, a potom je pokazala novu tehniku, koja uključuje stavljanje cjedila u posudu.

I dok će nekome ovo biti "otkrivanje tople vode", ima i onih kojima će ovo biti otkriće, pa svakako isprobajte ovu tehniku kad idući puta bude kuhali tjesteninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:45