U prvoj epizodi ekskluzivnog video specijala za Dobru hranu Ivan Đukić iz Steak Academyja predstavlja nam svoju najdražu metodu pečenja steaka. Za to je odabrao i svoj najdraži komad, ribeye, u ovom slučaju suho odležan 42 dana.
Uvriježeni naziv ove metode je, naravno na engleskom, "Start hot, finish slow" i za nju je potrebno posebno pripremiti roštilj odnosno žar, jer se meso prvo peče na jakoj vatri kako bi se dobila savršena korica, a potom se završava na laganijoj kako bi se ujednačeno ispekao iznutra (medium rare).
Ali nije sve baš tako jednostavno - mnogo je tu, od pripreme mesa do završetka pečenja, detalja i finesa koje će vam otkriti i objasniti mladi, ali vrlo iskusni stručnjak za steakove Ivan Đukić. Sigurni smo da ćete, kad pogledate ovaj poučni video, i sami poželjeti ispeći savršeni steak. I, naravno, nestrpljivo iščekivati novu epizodu i novu metodu. Sve ih možete pratiti ovdje i spremiti da vam budu nadohvat ruke uvijek kad pečete ovako dobre komade mesa.
Za one koji možda ne znaju, Ivanu su tek 24 godine, a već je u svjetskom vrhu majstora za pripremu odnosno pečenje najboljih komada junećeg i goveđeg mesa. Njegove tečaje pohađaju ljudi iz cijelog svijeta, od Amerike do Bangkoka, a najbolje trikove otkriva samo za naše čitatelje.
Više o vrstama steakova i metodama pečenja, kao i sjajne recepte i trikove možete doznati i u novom broju broj magazina Dobra hrana koji smo posvetili mesu. Obradili smo ih sve uz pomoć najvećih stručnjaka za pripremu i pečenje vrhunskog mesa junetine i govedine, pa ako niste, još uvijek stignete nabaviti svoj primjerak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....