Dobar trik u kuhinji može spasiti jelo ili, još bolje, od onog što bismo inače bacili, stvoriti novo. Ovih dana na društvenim smo mrežama naletjeli na dva odlična videa u kojima je pojašnjeno kako na vrlo jednostavan način iskoristiti možemo ostatke džema koji ostaju na dnu teglice, ne mogu se dohvatiti žlicom i najčešće ih samo isperemo vodom.
Jedan smo pronašli na profilu hrvatske eko entuzijastice Tihane, na Instagramu poznate i pod korisničkim imenom ditch.plastic.croatia, koja je u staklenku s malo džema stavila sjeckani peršin, maslinovo ulje, malo jabučnog octa i limuna i senfa te napravila ukusan dressing za ljetnu salatu.
Postupak je prilično jednostavan. Nakon što ste u staklenku ubacili pobrojane sastojke, zatvorite je, protresite i dobiveni dressing prelijte po povrću koje ste pripremili za salatu. Džem će dati slatkastu i kiselkastu notu i salatu, posebice ako je riječ o kakvoj kompleksnijoj kombinaciji namirnica kao što su različite žitarice, začinsko bilje, sirevi, sitno sjeckano ili ribano svježe i termički obrađeno povrće, učiniti još ukusnijom.
Osim toga, kombinaciju džema, limunova soka i maslinova ulja, pa čak i kapara te začina po želji možete iskoristiti kao dodatak plati sa sirevima i narescima.
Drugi trik ćemo, pak, svakako iskoristiti već ovog vikenda. Riječ je, naime, o koktelu koji smo pronašli na Instagram profilu portala Delish, a za koji će vam trebati džem s dna teglice u koju ćete dodati gin, tonik i malo limuna.
Želite li cijelu stvar učiniti malo posebnijom, ubaciti možete i svježe listove bosiljka i voće po želji. Primjerice, ako koristite džem od borovnice, u koktel dodajte koju svježu bobicu. Naravno, obavezna je i veća količina leda. Odlična je stvar i to što ovakav jednostavan kućni koktel možete poslužiti upravo u teglici od džema i uštedjeti vrijeme koje biste inače potrošili na pranje čaša. Dodajte kakvu šarenu papirnatu slamku kako bi piće izgledalo efektnije i uživajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....