JESTE LI ZNALI?

Imali su previše upita za svoje ekološki uzgojeno voće pa su došli na odličnu ideju, sada se kupiti može i na automatu

Nakon kolačomata, jajomata, siromata i mlijekomata, po borovnice i ribiz svratiti možete na Voćomat

Fužine su uvijek odlična ideja za odlazak na jednodnevni izlet, a dobra su i stanica za silazak s autoceste pri povratku s godišnjeg i kratak odmor u prirodi. Osim što su poznati po restoranu Vagabundina koliba, gdje smo u nekoliko navrata uživali u goranskim specijalitetima, ovdje se odlazi i u duge šetnje prirodom, obilazak tamošnjeg jezera Bajer, izletišta i OPG-ova. A kako bi vam izlet bio što ugodniji te kako biste se osvježili na malo zdraviji način (od, primjerice, uživanja u sladoledu), pobrinula se obitelj Kozlica, koja stoji iza obrta Borovnica.

Oni su, naime, u Belom Selu kod Fužina postavili aparat sa svježim bobičastim voćem, koje zainteresirani mogu kupiti u manjim pakiranjima za ponijeti.

"Na ideju smo došli zahvaljujući našoj dugogodišnjoj proizvodnji, ali i činjenici da svi članovi obitelji – a ovime se bave dvije obitelji – imaju i druga radna mjesta, pa ne možemo stalno biti prisutni fizički, iako se jako trudimo da budemo. Nažalost, to je s vremenom postao problem jer nismo mogli odgovoriti svim pozivima, a ova ideja nam je omogućila da naši proizvodi kupcima budu u svakom trenutku dostupni", objasnila je Nataša Kozlica iz obrta Borovnica svojevremeno za Novi list.

image
Obrt Borovnica Facebook/
image
Obrt Borovnica Facebook/

Aparat pune dva puta dnevno, a na svojoj Facebook stranici objavljuju i što se u njemu koji dan može pronaći. Na Voćomatu, kako nazivaju svoj aparat, tako kupiti možete šumske i plantažne borovnice, ribiz, ali i voćne ekološki proizvedene sokove te džemove. Cijene bobičastog voća po pakiranju kreću se oko 2-3 eura, a nedavno su u ponudu uveli i posudice s različitim vrstama voća koje će vas koštati 1,50 eura.

Osim na automatu, bobičasto voće možete kupiti i u trgovini samog OPG-a. Svoj dolazak uvijek je dobro najaviti. Za više informacija svakako zapratite obrt Borovnica na društvenim mrežama.

Adresa: Belo Selo 25a

image
Obrt Borovnica Facebook/
image
Obrt Borovnica Facebook/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:27