Trebat će vam:
120 g pšeničnog brašna 40 g integralnog brašna 40 g raženog brašna 150 ml vode 1 žličica maka u zrnu 1 žličica soli 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja |
Priprema:
Stavite sve tri vrste brašna, sol, mak i maslinovo ulje u zdjelu multipraktika. Dodajte vodu. Ako vam se smjesa čini presuha dodajte malo vode, istresite na radnu površinu i kratko izmijesite. Možete tijesto razvaljati odmah, ali će biti podatnije ako ga ostavite 15-20 minuta da odmori. Razvaljajte tijesto vrlo tanko na sasvim malo pobrašnjenoj površini. Izrežite oblike koje želite. Izbodite ih malo vilicom i pecite 10 – 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Poslužite ih s ajvarom!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....