POGLEDAJTE VIDEO

Mate Rimac i šefovi Koenigsegga i Hennesseyja su međusobno testirali svoje automobile u prilogu Top Geara

Dok su ove tri tvrtke veliki suparnici, Christian von Koenigsegg, Mate Rimac i John Hennessey međusobno se poštuju

Mate Rimjac, ilustracija

 CROPIX

Koenigsegg Jesko Attack, Rimac Nevera i Hennessey Venom F5 Revolution tri su najluđa hiperautomobila na svijetu, a Top Gear je nedavno uspio okupiti sva tri automobila i osnivače tvrtki koje su ih izradile na trkaćoj stazi u potpuno neobičnom testu automobila.

Dok su ove tri tvrtke veliki suparnici, Christian von Koenigsegg, Mate Rimac i John Hennessey međusobno se poštuju. Top Gear je svakom od njih omogućio priliku da voze automobile svojih konkurenata.

John Hennessey prvi je uskočio za volan Jesko Attacka i činio se vrlo impresioniranim, komentirajući kako je auto brz i rekavši da je prilično "zastrašujuć" sa smanjenom razinom kontrole proklizavanja. Također je rekao da je Jesko vrlo sirov, ali još uvijek profinjen, što mu daje pomalo dvostruku osobnost. Nakon toga Mate Rimac je sjeo za volan Hennesseyjeve kreacije i nije se suzdržavao da je dovede do krajnjih granica, iskorištavajući najsnažniji motor s unutarnjim izgaranjem u bilo kojem trenutno serijskom automobilu.

Christian von Koenigsegg također je imao priliku isprobati Rimac Neveru i Hennessey Venom F5. Čini se da su ga impresionirali oba automobila, posebno potpuno električna Nevera u kojoj se vrlo brzo osjećao "kao kod kuće" za upravljačem. Od njih trojice, Mate je vozio najžešće, pogotovo za volanom Jerko Attacka. Može se vidjeti kako prebacuje brzine i uspoređuje twin-turbo V8 automobila s motorom motocikla. Također je nemoguće ne primijetiti koliko brže mijenja brzine od Hennesseyja.

Videozapis završava s Matom koji vodi Christiana u vožnju Neverom. Top Gear je objavio i drugi video s ovim trojcem. U njemu razgovaraju o budućnosti hiperautomobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 20:40