UTRKA UBRZANJA

Legende relija 1990-ih u srazu na street raceu: Evo kako se nosi Impreza P1 s Lancerom EVO VI

Kao i suparnici Colin McRae i Tommi Mäkinen, ove dvije legende poznate su po međusobnom rivalstvu 90-ih godina

Subaru Impreza P1 i Mitsubishi Evo VI Tommi Makinen Edition

 YouTube Screenshot

Zaljubljenici u reli automobile 90-ih štiju dva posebna japanska automobila koja su povezana s WRC-om - Subaru Imprezu P1 i Mitsubishi Lancer Evolution Tommi Mäkinen Edition.

Kao i suparnici Colin McRae i Tommi Mäkinen, ove dvije legende poznate su po međusobnom rivalstvu 1990-ih godina.

I sada, tridesetak godina nakon, ponovno se suočavaju jedan s drugim na ravnoj liniji zahvaljujući britanskom Carwowu. Zanimljivo je da ova dva automobila imaju gotovo jednaku snagu, ali s velikim razlikama u pogonskim sklopovima.

Subaru Impreza P1 je proizvod je tvrtke Prodrive, i proizvedena je u samo 1000 primjeraka. Ova je broj 922, i kao i ostale, koristi poboljšani 2,0-litreni boxer motor s turbom sposoban za 280 KS i 353 Nm okretnog momenta.

Mitsubishi Evo VI Tommi Mäkinen Edition također koristi 2,0-litreni, ali redni četverocilindraš. Također ima 280 KS, uz nešto bolji okretni moment od 373 Nm.

Impreza P1 ima blagu prednost u odnosu na Evo VI u smislu težine - ona je lakša za oko 77 kilograma, tako da bi to moglo nadoknaditi prednost okretnog momenta Mitsubishija.

Međutim, s obzirom na to da su oba automobila opremljena ručnim mjenjačem, najveći faktor bili su vozači i njihove vještine. Što mislite koji je pobijedio? Pogledajte video na vrhu ovog članka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:29