POGLEDAJTE VIDEO

Utrka ubrzanja: Može li Lamborghini Aventador SVJ ‘držati korak‘ sa Suzukijem Hayabusom?

Više od dva desetljeća Hayabusa je držala titulu jednog od najbržih motocikala na svijetu, može li se Aventador SVJ nositi s tim?

Suzuki Hayabusa i Lamborghini Aventador SVJ

 YouTube Screenshot

U svijetu motocikala visokih performansi, rijetki su tako cijenjeni kao Suzuki GSX1300RR Hayabusa. Više od dva desetljeća Hayabusa je držala titulu jednog od najbržih motocikala na svijetu. Međutim, može li se Lamborghini Aventador SVJ nositi s tim?

Treća generacija Hayabuse opremljena je rednim četverocilindrašem od 1340 kubika koji proizvodi ukupno 190 KS pri 9700 o/min i 150 Nm okretnog momenta pri 7000 o/min.

To su monumentalne brojke za motocikl i dok je Hayabusa daleko od najsnažnijeg serijskog motocikla, sposobna je dostići 100 km/h za manje od 3 sekunde i juriti četvrt milje (402 m) za manje od 10 sekundi.

image

Suzuki Hayabusa

YouTube Screenshot

Na ravnoj crti s njom, vozač Aventadora SVJ mora paziti da dobro lansira automobil i da nekako pokuša uskladiti brutalni sustav kontrole lansiranja. Kada se dvojac odmakne od startne linije u prvoj utrci, vozač SVJ-a dobiva nešto prednosti, ali Suzuki smanjuje razmak i na kraju odnosi pobjedu.

image

Lamborghini Aventador SVJ

YouTube Screenshot

Druga utrka jednako je konkurentna - Aventador SVJ na početku utrke uzima prednost, a Hayabusa ju zatim smanjuje i na kraju odnosi pobjedu, prešavši ciljnu liniju za 10,4 sekunde, u usporedbi s 10,7 sekundi talijanskog superautomobila.

U trećoj utrci ne iznenađuje da Hayabusa ponovno prva prelazi ciljnu liniju. Međutim, voditelj Mat Watson s pravom ističe da SVJ može dostići 350 km/h dok je motocikl ograničen na 300 km/h, stoga bi na Autobahnu Lamborghini imao prednost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:59